IMG 20170304 WA0009Maurits Remmen van schermvereniging Kardolus trad zaterdag 4 maart aan voor het Leverkusenen Degen-Pokal op het sportcomplex van Bayer Leverkusen. In de categorie van Maurits startten er 23 schermers waaronder de gehele top 5 van Duitsland.

Het toernooi bestaat uit een tweetal poule rondes waarna de beste 16 schermers doorgaan naar het tableau. In de daaropvolgende eliminatie blijven er 8 schermers over. Van deze 8 schermers plaatsen er zich 4 rechtstreeks voor de laatste 8 en schermen de 8 afvallers een wedstrijd. Hierna blijven de beste 8 schermers over voor de resterende wedstrijden.

In de eerste poule wedstrijden won Maurits 5 van de 6 wedstrijden. In de daaropvolgende poule wedstrijden won Maurits 4 van de 6 wedstrijden. Na deze wedstrijden stond Maurits op een 7de plek in het klassement en plaatste zich bij de laatste 16. Maurits won zijn eerste eliminatie wedstrijd met 10-3 van Henri Conrads de nummer 6 van Duitsland. In de daaropvolgende partij stond Maurits tegenover de nummer 3 uit Duitsland Rafael Schumacher. Maurits had in de poule zijn wedstrijd tegen Rafael met een punt verschil verloren. Tijdens de eliminatie won Maurits echter met 10-4 van Rafael en plaatste zich hiermee bij de laatste acht van het toernooi. In de daaropvolgende ronde hoefde Maurits niet aan te treden en won Rafael zijn partij en plaatste zich hiermee als tegenstander van Maurits bij de laatste 8. In de daaropvolgende ronde won Maurits wederom van Rafael met 10-1 voor een plek in de halve finale. In deze partij moest Maurits aantreden tegen de nummer 2 van Duitsland Ole Veltrup. Helaas verloor Maurits deze partij met 10-8. De finale ging tussen de nummer 1 en 2 van Duitsland en werd door Ole Veltrup wederom met 10-8 in zijn voordeel beslist.

Na een goed toernooi haalde Maurits van schermvereniging Kardolus een mooie derde plaats met een Pokal als aandenken.