dso honselersdijkTom van Veen van Honselersdijk in duel met Dylan Ligeon, Camiel de Wit biedt rugdekking

DSO weet weer wat winnen is. Na een teleurstellende periode in de competitie wist het vorige week overtuigend te winnen van het Leidse UVS. Nu werd het lastige sv Honselersdijk met dezelfde cijfers verslagen.

De wedstrijd tegen UVS had met grotere cijfers gewonnen kunnen worden. Pas in de tweede helft kwamen de Zoetermeerders op voorsprong. Uiteindelijk scoorde Roeland van Vliet drie minuten voor het laatste fluitsignaal de 2-0. Vooraf had Faizel Soekhai zijn mannen al te verstaan gegeven dat ze alles uit de kast moesten halen om het sv Honselersdijk moeilijk te maken. De Westlanders beschikken over een aantal zeer sterke spelers en zouden zich op het sportpark Bentwoud niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Beide trainers verwachten vooraf dat het zaterdag een mooie wedstrijd zou worden waarin beide ploegen kansen zouden krijgen. En die voorspelling kwam uit.

DSO begon de wedstrijd met dezelfde opstelling als tegen UVS. Opnieuw was Roeland van Vliet opgeroepen om op de bank plaats te nemen. Van Vliet was na zijn terugkeer in de selectie, twee weken geleden van grote waarde voor de Zoetermeerse ploeg. Vanwege zijn werkzaamheden zit van Vliet regelmatig in het buitenland en moet hierdoor trainingen en wedstrijden missen. Zijn ervaring en inzet draagt bij aan een beter functionerend DSO na een zwakke periode in de competitie. Door deze matige periode was de ploeg afgezakt naar een zevende positie en leek het zicht op de prijzen verdwenen. Nu na de winstpartij op sv Honselersdijk en van vorige week kunnen de mannen van Soekhai weer naar boven kijken en is de achterstand kleiner geworden. De equipe van Piet Boon versloeg vorige week knap Valken’68 in eigen huis. Hierdoor lagen er ook voor de mannen van Boon weer volop kansen om aansluiting te krijgen bij de middenmoot.

Het liep zaterdag echter net iets anders voor de de bezoekers. Al na vier minuten spelen keek het tegen een achterstand aan. De uitstekend spelende Gene Koenen kwam vanaf de rechtervleugel het strafschopgebied binnen, vond Kevin Mbemba die hierop keeper Boy Zuiderwijk het nakijken gaf: 1-0. De thuisploeg was vooral de eerste twintig minuten van de wedstrijd sterk aan de bal. Toch kreeg Lars Ammerlaan na tien minuten spelen een opgelegde kans om de stand gelijk te trekken, maar de bal die hij over keeper Leon Kleis wilde krullen trof geen doel. Naar gelang de wedstrijd vorderde zette sv Honselersdijk meer en snel druk en kreeg het hierdoor vat op de wedstrijd en maakte het bij tijd en wijle de thuisploeg erg lastig. Tien minuten voor rust scoorde Leslie van den Berg de bevrijdende 2-0. Een aanval die begon over de linkerkant eindigde bij Van den Berg die hierdoor in een één-op-één situatie kwam met Boy Zuiderwijk en hem voor de tweede keer deze middag het nakijken gaf. In de hierop volgende aanval raakte Gene Koenen vervelend geblesseerd en moest het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Arsenio Halfhuid,

In het tweede bedrijf zag het publiek opnieuw een Honselersdijk dat veel druk zette op de Zoetermeerse verdediging. Het ontsnapte wel aan een 3-0 achterstand toen Leslie van den Berg zijn schot op de lat zag eindigen. Maar ook sv Honselersdijk kreeg in de tweede helft meerdere kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tot twee keer toe redde het metaal de thuisploeg en ook het uitstekende keeperswerk van Leon Kleis voorkwam treffers van de Westlanders. In de stand veranderde echter niets meer. DSO schuift door deze overwinning één plaats op en komt op een zesde plek met zicht op de concurrenten. Volgende week gaan Faizel Soekhai en zijn mannen op bezoek bij koploper Te Werve.

Tekst en foto: Eric de Wit