De Zoetermeerse karateka van Unity99 wisten afgelopen zondag 12 maart tijdens de ‘Internationale Karate Zipangu Pro Tournament 2017’ in het Belgische Neerpelt een meer dan knappe prestatie neer te zetten.

IMG 3797
Van links naar rechts Glenn, Rayan, Nicky

De tienjarige Rayan Laghmich, uitkomend in de categorie kumite jongens pre-miniëm 10-11 jaar, beet de spits af. Het was al snel duidelijk dat Rayan enkel één doel voor ogen had, namelijk het betreden van het podium! Scherp en gefocust wist hij al zijn wedstrijden in de voorrondes te winnen en de finale was een feit! Deze spannende eindstrijd wist Rayan volledig naar zich toe te trekken en daarmee won hij overtuigend goud én was het hoogste podium voor hem!

Doorzettingsvermogen

Glenn Leggedoor, uitkomend in de categorie kumite jongens cadetten 14-15 jaar, liet overduidelijk blijken dat hij niet van plan was om met lege handen terug naar huis te gaan. In een sterk deelnemersveld wist hij met beheerst en tactisch karate, de bronzen finale te bereiken! Vol overtuiging ging Glenn deze strijd aan en dat deed hij met succes! Zijn inzet en doorzettingsvermogen werden beloond met een bronzen plak!

Ura Ushiro Mawashi Geri

Tot slot was het de beurt aan Nicky Gerritsen, uitkomend in de categorie kumite meisjes cadetten 14-15 jaar. Nicky was in vorm en draaide vol enthousiasme haar wedstrijden. Ze paste tijdens haar wedstrijden nieuwe aangeleerde technieken toe en maakte zowaar een prachtig geplaatste Ura Ushiro Mawashi Geri! Hierdoor kon haar dag eigenlijk al niet meer stuk. Toch liet Nicky zien dat ook zij voor een prijs was gekomen en ging er met een bronzen plak vandoor!