olympic hopesHet Olympic Hopes internationaal curling toernooi vond afgelopen weekend plaats in de Tsjechische hoofdstad Praag, vier jeugdleden van Curling Club PWA namen deel aan dit toernooi voor jeugd tonder de 15 jaar. Getooid in hun nieuwe oranje clubtenue -deels gesponsord door Avantiport- werden de jeugdleden knap 6e.

Een knappe prestatie van de Zoetermeerse curlers in een deelnemersveld van 12 jeugdploegen uit o.a. Rusland, Tjechiƫ, Polen, Sloveniƫ en Duitsland, en dat op hun 1e internationale toernooi. Sjoerd, Shauna, Louisa en Donovan trainen er dan ook al jaren hard voor om deze stap te kunnen maken.

olympic hopes2 olympic hopes3

Binnenkort is er nog meer oranje te zien op internationale curlingtoernooien, met van 1 t/m 9 april de NL herenploeg die voor het eerst in 24 jaar op het WK uitkomt en kans maakt om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2018. Lukt dit niet op het WK, dan kunnen ze op het OKT in november alsnog kwalificatie afdwingen. Dan is Nederland weer een Olympische ploeg rijker.

-advertenties-

-goede doel-