ODB DSO

Dennis van den Berg in actie voor het doel van ODB

Dinsdagavond 14 maart stonden gastheer ODB en het Zoetermeerse DSO in de eerste ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup tegenover elkaar. Het publiek zag op deze koude dinsdagavond een zeer aantrekkelijke wedstrijd tussen twee ploegen die beide voor de winst gingen.

De Zoetermeerse formatie van trainer Faizel Soekhai herstelde zich in de afgelopen twee weken van een matige periode in de competitie. De laatste twee competitiewedstrijden werden gewonnen en de ploeg bezet momenteel een zesde plek en heeft weer zicht op de bovenste plaatsen die recht geven op de prijzen aan het einde van het seizoen. DSO wil graag zo spoedig mogelijk terugkeren naar de eerste klasse, maar de jonge ploeg van Soekhai mist echter nog de nodige ervaring. Vorig seizoen werd DSO door De Ster uitgeschakeld in de 1/8 finale van dit toernooi. ODB en DSO troffen elkaar toen ook in dit bekertoernooi en die wedstrijd werd indertijd met 1-0 gewonnen door DSO.

Het Haagse ODB verloor afgelopen weekend met 3-0 van GSC-ESDO. Ondanks dit verlies staat de ploeg van Henk Baggerman op een eerste plek in de competitie met drie punten voorsprong op de nummer twee Oliveo. Baggerman is sinds dit seizoen trainer van de club waar hij als 9-jarige jongen begon met voetballen.
Het publiek zag een aantrekkelijke wedstrijd waarin twee ploegen een leuke pot voetbal op de mat legden en beide met de instelling in het veld stonden om het duel winnend af te sluiten. Het tempo in de wedstrijd was hoog en dit leverde aan beide kanten fraaie kansen op. Even doeltreffend was het aan beide kanten niet. DSO had veel balbezit, maar kon de trekker niet overhalen. Na een half uur spelen zorgde jeugdspeler Mitchell Abdoel dan toch voor een voorsprong voor DSO: 0-1.
In de tweede helft opnieuw veel balbezit voor de Zoetermeerders. De beslissing viel uiteindelijk pas in de 85e minuut. Hoewel de gastheren met nog tien minuten te spelen de stand gelijk wisten te trekken (1-1) door een doelpunt van Ivo Radovanovic, kregen zij in de laatste vijf minuten van de wedstrijd toch nog twee tegentreffers te verwerken van Dennis van den Berg en Tim Lamboo: 1-3.

Toch heeft de equipe van Henk Baggerman meerdere kansen gehad om verandering aan te brengen in de stand. Een bal op de paal, een bal die voorlangs werd geschoten en een aantal goede individuele kansen werden echter in het tweede bedrijf niet benut.
Volgende week speelt DSO in de tweede ronde van dit toernooi in en tegen Maasdijk, dat uitkomt in de zaterdag derde klasse. Maasdijk bezet in die derde klasse B een dertiende plaats en knokt tegen degradatie.

Foto en tekst: Eric de Wit

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.