DSO Te WerveRoeland van Vliet wordt hard aangepakt door Te Werve

Het beloofde een spannende middag te worden voor het Zoetermeerse DSO. Het kon zaterdag immers aansluiting krijgen bij de bovenste plaatsen en weer meedoen voor de prijzen. DSO moest hiervoor wel winnen van koploper Te Werve. Het liep echter anders voor de mannen van trainer Faizel Soekhai.

Te Werve heeft na de winterstop geen wedstrijd meer verloren. De equipe van trainer Huib van Oostrom Soede won drie wedstrijden en speelde er twee gelijk. De ploeg van zijn opponent won twee wedstrijden, verloor er twee en speelde er één gelijk. In punten dus een voordeel voor Te Werve van elf tegen zeven.
De wedstrijd in het begin van de competitie op het complex van DSO verliep met veel problemen. In totaal waren er tien gele kaarten en een afkoelingsperiode van vijftien minuten nodig om de wedstrijd tot een einde te brengen. In de slotfase verloor DSO de wedstrijd met 2-3. De Zoetermeerse ploeg was dus gewaarschuwd. Te Werve, een sluwe, goede maar vooral lastige ploeg schuwt de provocaties en stevig voetbal niet.Van Oosterom Soede had deze wedstrijd de beschikking over zijn volledige en fitte selectie. Zijn goede kennis Faizel Soekhai moest het doen zonder Dennis van den Berg (buitenland), Chris Tolman en Gene Koenen (beiden blessures). In de basis begon Roeland van Vliet, voor Soekhai een begrijpelijke keuze. Van Vliet is met zijn ervaring, mentale en onvermoeibare inzet van groot belang voor DSO. Zoals al vaker is gebeurd dit seizoen keek DSO opnieuw tegen een snelle achterstand aan. Dit keer was het al na drie minuten speeltijd toen arbiter Noordhoek resoluut naar de stip wees nadat doelman Leon Kleis een speler van Te Werve naar de grond werkte. Vanaf elf meter was Ismael Blackshaw foutloos en had Kleis het nakijken: 1-0.
Nog voor beide ploegen konden gaan rusten was de voorsprong voor Te Werve opgelopen naar 2-0. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door Andre Rumampuk onhoudbaar ingekopt: 2-0. In het eerste bedrijf waren er voor DSO niet veel kansen om iets aan de stand te veranderen. Het combinatiespel wat de ploeg deed liep nagenoeg elke aanval op niets uit. De eindpass was onzorgvuldig en hierdoor had keeper Mitchell Scheermeijer geen moeite om zijn doelgebied schoon te houden.De tweede helft was nagenoeg een kopie van de eerste. Het lukte DSO niet om sneller de combinaties op te zetten. Opnieuw was de eindpass niet goed en kon het hierdoor geen kansen creëren. Daarentegen waren de gastheren met de lange bal van achteren wel degelijk gevaarlijk en maakte het de DSO-doelman af en toe behoorlijk lastig. Zo’n twintig minuten voor tijd ontsnapte DSO aan een tweede strafschop. Opnieuw was het de sluitpost van de Zoetermeerders die de fout in ging en een tegenstander vast hield. Door het opvoeren van de druk op de thuisploeg ontstond er meer ruimte voor de spitsen van Te Werve. Acht minuten voor het eindsignaal maakte Mounir Madrouni een einde aan de illusies van DSO en gooide de wedstrijd definitief op slot: 3-0.
DSO zakt door dit resultaat weer naar een zevende positie en mist hierdoor de aansluiting met de bovenste vijf plaatsen van de ranglijst. Aanstaande dinsdagavond speelt DSO de tweede ronde van het Haaglanden Voetbaltoernooi tegen en in Maasdijk. Volgende week is Sportclub Monster te gast op het sportcomplex Bentwoud. Te Werve blijft de fiere koploper in 2C.

Tekst en foto: Eric de Wit