nieuwe groep 2017 1Bent u wel eens naar een wedstrijd Elektrisch Rolstoelhockey geweest? Dan is dit uw kans. Op zaterdag 1 april organiseert Doing, sportvereniging voor aangepast en geïntegreerd sporten in Zoetermeer, in sporthal De Veur voor de eerste keer in Zoetermeer een competitiedag voor hockeyspelers die gebruik maken van een elektrische rolstoel, E-Rolstoelhockey.

In totaal zullen op deze dag zo’n honderd hockeyers in actie komen van verenigingen uit Utrecht, Den Haag, Overveen, Maasdijk, Alkmaar en Amsterdam. Tijdens de competitiedag speelt het eerste team van Doing, dat uitkomt in de eerste klasse van regio west, drie wedstrijden. Leuk om te weten is dat het eerste team van Doing vorig seizoen kampioen werd van de tweede klasse, en dit seizoen na drie van de vijf competitiedagen nu zelfs bovenaan staat in de eerste klasse! Als de Doing eerste wordt in regio west zal het team op de landelijke finaledag tegen andere clubs uit regio’s oost en zuid spelen om promotie naar het landelijke niveau. Elektrisch rolstoelhockey is niet alleen een heel spectaculaire sport om te zien, maar in Nederland ook de grootste teamsport voor spelers die in het dagelijks leven gebruik maken van een elektrische rolstoel. Spelers kunnen door diverse beperkingen rolstoel gebonden zijn, bijv. als gevolg van een dwarslaesie, spasticiteit, spierziekte, etc. Spelers met voldoende armkracht spelen met een lichtgewicht hockeystick in de hand en spelers voor wie dit niet mogelijk is spelen met een speciale stick die aan hun rolstoel is gemonteerd, de zogenaamde T-Stick. De wedstrijden worden gespeeld op een veld van 15 bij 25 meter, waarbij beide teams bestaan uit vijf spelers. Het team van Doing bestaat uit een leuke groep enthousiaste sporters in de leeftijd van 15 tot 35 jaar die elke zaterdag trainen en met veel passie hun sport beoefenen.

Meer informatie
Iedereen die deze fantastische sport een keer van dichtbij wil meemaken en de spelers van Doing tijdens een wedstrijd in actie wil zien is van harte welkom om tussen 11.00 - 17.00 uur. De wedstrijden worden gehouden in sporthal De Veur, Prismalaan 40, 2718 CX Zoetermeer. Het wedstrijdprogramma vind je op de Facebookpagina van Doing E-hockey: www.facebook.com/doingehockey 

 

Doing
Doing biedt naast tafeltennis, conditietraining, zwemmen en hockey voor spelers in een handbewogen rolstoel, sinds 2013 ook hockey aan voor spelers in een elektrische rolstoel: Doing E-hockey. Hoewel Doing al vanaf het begin met veel succes meedoet aan de competitie is het voor de club de eerste keer dat ze zelf een competitiedag organiseren voor deze tak van sport.

 

-advertenties-

-goede doel-