Kardolus Bosch openDe jeugdige schermers van schermvereniging Kardolus moesten zaterdag vroeg op om op tijd aanwezig te zijn voor het Bosch Open. Dit internationale schermtoernooi werd georganiseerd door schermvereniging Den Bosch. De Kardolus jeugd schermde niet onverdienstelijk en pakte brons en goud op het toernooi.

Kardolus Bosch openBij de jongste categorie van de heren (Kuikens) startten er 5 deelnemers van 4 verenigingen. Frederik Remmen van Kardolus verloor twee van zijn poule wedstrijden. Tijdens de eliminaties won hij al zijn partijen. De finale werd met 10-3 overtuigend gewonnen van Hugo Dekkers van Robben Schermen. Het eerste goud van de ochtend was hiermee een feit.

Sacha Waaijer startte met 5 dames bij de categorie Benjamins Dames Degen. Sacha won twee van de poule wedstrijden. In de daaropvolgende eliminaties verloor Sacha haar partij waardoor ze derde werd.

Maurits Remmen nam de honneurs waar bij de Benjamins Heren Degen. In deze categorie startten er 8 schermers van 4 verenigingen. Tijdens de poule wedstrijden won Maurits 6 van zijn 7 partijen. Bij de eliminaties won Maurits zijn eerste partij met 10-0 van Stijn Heurkens. De halve finale werd met 10-4 gewonnen van Alec Elridge. De finale won Maurits met overmacht 10-3 van de nummer 1 van de ranglijst, Cas Dekkers van schermvereniging Den Bosch.

In de middag startten de senioren en was club icoon Stéphane Ganeff (oud-Olympiër) namens Kardolus van de partij. Bij de senioren startten er 19 deelnemers van 15 verschillende verenigingen verspreid over drie poules. Stéphane won drie van zijn 5 poule wedstrijden. Hij kreeg hierdoor zwaardere tegenstanders tijdens de eliminaties, maar plaatste zich rechtstreeks bij de laatste 16. De eerste eliminatie won Stéphane met 15-12 van Laurens Kirkels voor een plek bij de laatste acht. De volgende partij voor het podium werd met 15-12 van Ruben Derksen gewonnen. De halve finale tegen Randy Postma verloor hij met 15-8. De derde plek en het brons is hiermee een feit voor Stéphane.

Namens schermvereniging Kardolus waren er 6 schermers actief op het Bosch Open. Met 2 maal goud en 2 maal brons was het een goed toernooi voor schermvereniging Kardolus.