Dennis van den Berg scoort de 1 0 voor DSODennis van den berg scoort de 0-1 voor DSO

Voor DSO zit het voetbalseizoen erop kan worden vastgesteld na een nieuw verlies. Ditmaal tegen een ploeg. Soccer Boys, dat vecht tegen degradatie uit de tweede klasse. Met nog vijf wedstrijden te gaan in de competitie is DSO zo goed als uitgeschakeld voor de prijzen en moet het seizoen als verloren worden beschouwd.

Voor aanvang van het seizoen had trainer Faizel Soekhai nog aspiraties om door te stoten naar de eerste klasse. Toen duidelijk werd dat een kampioenschap er niet meer in zat, wilde de ploeg gaan voor een periodetitel. De eerste twee periodetitels werden echter gewonnen door Te Werve en Valken ‘68. De laatste kans om nog aanspraak te maken op de derde periode is nu ook zo goed als voorbij. Waar is het misgegaan dit seizoen? Individuele kwaliteiten, karakter, gemis aan ervaring? Op de tribune en langs het veld weten veel mensen het wel in te vullen, maar dit is te gemakkelijk om op afstand te roepen. De beste stuurlui staan aan wal, een uitspraak die helaas ook nu weer opging bij Soccer Boys.

Over de wedstrijd kan het kort gehouden worden. In de eerste helft werd er aardig gevoetbald door de equipe van Soekhai. De tweede helft was zeer matig. De eerste kans van de wedstrijd ontstond al na vijf minuten en dat beloofde een lekkere wedstrijd te worden voor het publiek. Nadat Dylan de Haan binnen het eerste kwartier de bal op de lat schoot, kwam de verlossing toch pas in het laatste kwartier van de eerste helft. Dennis van den Berg speelde zich prima vrij, nadat hij vanaf de rechtervleugel werd aangespeeld. Hierdoor wam hij in een vrije positie en gaf sluitpost Mark Heintjes het nakijken: 0-1. De mannen van Robert Linthorst kwamen niet veel verder dan een aantal vrije trappen rond het zestienmetergebied van Leon Kleis, de keeper van DSO.In het laatste half uur van het tweede bedrijf was DSO de ingeslagen weg volledig kwijt. Weinig opbouw en veel lange ballen die niets uithaalden. Toen Ferry Bross na twintig minuten spelen de aansluitingstreffer scoorde werd het zelfs een beetje paniekvoetbal van de Zoetermeerse formatie. Nog geen vier minuten later boog Wilmar Zeelenberg de achterstand om. Gezien het spelbeeld in de tweede helft een terechte voorsprong voor Soccer Boys. Doelman Kleis voorkwam zelfs nog erger voor zijn ploeg. De kansen die DSO kreeg werden niet afgemaakt en niet voor het eerst dit seizoen heeft de ploeg het zich hierdoor erg moeilijk gemaakt. Het was een schamele vertoning wat de ploeg van trainer Faizel Soekhai nu liet zien. In de onderste regionen van de ranglijst kruipen een aantal ploegen naar elkaar toe en het belooft dan ook nog een aardige strijd te worden om de degradatieplaatsen. DSO is weer teruggezakt naar de zevende plek. Is dit de plek waar de ploeg dit seizoen thuishoort?

Tekst en foto: Eric de Wit