Voetbal - DSO kreeg Valken'68 op bezoek op sportpark Bentwoud. Na twee nederlagen was het voor DSO zaak om punten te pakken tegen de nummer drie op de ranglijst. Het verlies van vorige week zat de spelers van DSO nog behoorlijk dwars. Het was echter de ploeg van Valken'68 die sterk begon. Een rode kaart en een strafschop hielpen de ploeg uit Zoetermeer.

De nummer drie op de ranglijst, Valken’68, was zaterdag te gast op sportpark Bentwoud bij DSO. De vraag vooraf was of de equipe van Faizel Soekhai zich enigszins kon herstellen van de twee nederlagen die het deze week te verwerken kreeg. Vorige week werd onnodig verloren van Soccer Boys en afgelopen dinsdag liep DSO opnieuw averij op in het duel tegen RKDEO in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup.

Het onderlinge verschil tussen beide ploegen was vooraf zes punten. Valken’68 op een derde plaats en DSO inmiddels teruggevallen naar een zevende positie. Maar ook Valken’68 heeft het niet gemakkelijk en verloor in de laatste vijf wedstrijden drie keer. DSO verloor twee wedstrijden en won er drie. Echter zat het verlies van vorig weekend de gehele ploeg behoorlijk dwars en Soekhai hoefde zijn mannen deze week dan ook niet extra te motiveren om een goede prestatie neer te zetten.

strafschopDSO

binnen de 16 meter tegen de grond wat resulteerde in
een rode kaart en een strafschop.

In de voorbeschouwing had hij al aangegeven dat de wedstrijd tegen Valken’68 geen kansloze wedstrijd zou worden, zeker niet op het kunstgras waar DSO beter tot zijn recht komt dan op grasvelden. In het eerste bedrijf van de wedstrijd begon Valken‘68 sterk. Het eerste kwartier maakte Valken‘68 handig gebruik van de ruimte achter de verdediging van DSO. Na negen minuten lag de bal achter keeper Leon Kleis, maar scheidsrechter Zuidwijk zag een buitenspelsituatie die hieraan voorafging niet over het hoofd en zo kwam DSO met de schrik vrij. Twee minuten later kwam DSO op voorsprong nadat Jay Weber rond het zestienmetergebied van Valken’68 onderuit werd gehaald. Vincent Visser schoot hierop de vrije trap onhoudbaar voor Erwin van der Nagel binnen de palen: 1-0. Tien minuten voor rust kreeg Roeland van Vliet een enorme kans de voorsprong te vergroten, maar hij schoot de bal hoog over. Toch was het diezelfde Van Vliet die twee minuten later zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zette. Vanaf de rand zestienmetergebied haalde hij verwoestend uit en opnieuw was de sluitpost van Valken’68 kansloos. In de slotminuut van de eerste helft werd Tim Lamboo binnen het strafschopgebied in een één-op-één-situatie naar de grond gewerkt door Arjan Haasnoot. Dit leverde hem een rode kaart op. Arbiter Zuidwijk kon hierop niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Vincent Visser nam plaats achter de bal en voor de derde keer kon goalie Erwin van der Nagel niets inbrengen: 3-0.

Na de thee was er niet veel terug te zien van het eerder vertoonde spel van de eerste helft. Veel uitgespeelde kansen kon de thuisploeg niet meer creëren. Invaller Dylan de Haan kreeg nog wel twee mogelijkheden, maar was te snel in zijn handelen en kon niet de rust bewaren om het spel uit te spelen. Met nog een half uur te spelen kreeg Valken’68 een strafschop van de scheidsrechter Zuidwijk, nadat een duel op de achterlijn verkeerd door hem werd ingeschat. Robbert van Delft faalde niet en maakte er 3-1 van. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd greep Zuidwijk nog twee keer naar zijn borstzak en hadden Danny Boere en Mark van der Plas een gele kaart op hun naam. In de extra tijd maakte Valken’68 nog handig gebruik van een fout in de defensie van DSO en kwam hierdoor op 3-2, wat tevens de eindstand betekende.

Foto en tekst: Eric de Wit