Een prima wedstrijd van SG WZC 1 op bezoek in Leiden bij LZ’86 1 bezorgde de Veurbewoners de volle winst in de afsluitende seizoenswedstrijd, daarbij een passend slot gevend aan het achtjarig dienstverband van trainer/coach Cees Loendersloot: 8-10 (periodestanden 1-1, 3-2, 2-4 en 2-3).


sgwzc einde seizoenDe thuisploeg scoorde in de eerste de beste aanval via een man meer de 1-0. Daarna golfde de wedstrijd heen en weer zonder dat de aanvallers van beide teams een vuist konden maken. Uit een man meer scoorde Ivo Verlinden de verdiende gelijkmaker: 1-1. Ook het tweede part waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Uitsluitingen kostten de gasten een paar tegengoals, zelf scoorde SG WZC eveneens uit een man meer via Casper Kreffer de 2-2 en een knappe midvoor goal van Jermaine Gras zorgde voor de 3-3. LZ’86 kwam net voor het einde halverwege op 4-3.
Gaandeweg de tweede helft van de wedstrijd werd SG WZC de bovenliggende partij en wist de ploeg beter in te spelen op de verdedigingstactiek van LZ’86. Via een man meer en een strafworp wist de thuisploeg tweemaal het net te vinden achter de weer uitstekend op dreef zijnde goalie Gerlof van der Veen. De vier goals aan de overzijde – schitterende lob Laurence van Drongelen, twee kogels van Jarno Senz en uit de man meer Robin Grunefeld – deden het scorebord verspringen naar 6-7.


De thuisploeg probeerde in het laatste part het tij te keren maar deed dit veel te gehaast en toen was Leiden in last. Doelpunten van Michel Vrolijk uit een contra, schot Jarno Senz en Alain Schmidt uit een goed uitgespeelde aanval bezorgden de Zoetermeerders de verdiende overwinning: 8-10.
Scheidend coach Cees Loendersloot ging te water en kon nadruipend concluderen dat het team een passend slot aan de competitie had gegeven: “Goede pot, in overeenstemming met het goede seizoen dat we gedraaid hebben. De ploeg heeft weer een stapje gezet met een record aan punten in de 2e klas en eindigen we gedeeld 6e. We kunnen terugkijken op een geweldige tijd met elkaar maar is het ook tijd voor een volgende fase: het team en de club laat ik met een goed gevoel achter en ik zoek een volgende uitdaging.”


Doelpunten: Jarno Senz 3x, Casper Kreffer, Ivo Verlinden, Jermaine Gras, Robin Grunefeld, Alain Schmidt, Laurence van Drongelen en Michel Vrolijk allen 1x.
Gerlof van der Veen: 12 saves en 1 interventie.
Bijzonderheden: coach Cees Loendersloot coachte zijn 190ste officiële wedstrijd voor SG WZC.
In het weekend van 16/17 september start het nieuwe seizoen met de 1e ronde ManMeerCup voor de heren van SG WZC 1.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-