Ilion-atleet Nick van der Poel heeft afgelopen zondag in de marathon van Rotterdam een indrukwekkende prestatie geleverd. Hij eindigde als vijfde Nederlander in een tijd van 2 uur en 26 minuten.

DSC 0894

Nick van der Poel passeert de Erasmusbrug. (foto T. van Kleef).

Met zijn eindtijd van 2:26:21 bevestigde Nick zijn goede vorm: zijn tijd was 2 minuten onder de tijd die hij vorig najaar in Eindhoven liep. Nick kende een zware race maar hield zich goed staande en finishte als vijfde Nederlander. Zijn snelle tijd is goed voor een top 10 klassering op de nationale jaarranglijst. Lange tijd kon hij mee met het groepje waarin de uiteindelijke winnaar van de dames zat. De omstandigheden waren niet helemaal ideaal: net als in een paar vorige edities was het behoorlijk warm, fijn voor de toeschouwers, maar zwaarder voor de deelnemers.

Antwerpen

Naast Nick van der Poel waren er nog een tiental andere atleten van Ilion onder de deelnemers. Ook voor hen gold, dat de gerichte trainingen van de midden-lange-afstandgroep, de zogenaamde MiLa groep profijt opleverde. De eindtijden van alle Ilionezen stemden over het algemeen tot tevredenheid. Over twee weken is de marathon van Antwerpen, waaraan ook een aantal atleten van Ilion deelnemen.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-