Zes karateka van Budoschool Kai Sei deden afgelopen zaterdag mee aan de Open de Luxembourg 2017 in Differdange in Luxemburg. Dit grote internationale kata en kumite toernooi van de Luxemburgse Karate Federatie telde dit jaar ruim 750 deelnemers in diverse categorieën.

Mex Onderwater kwam uit in de categorie meisjes U14 jaar -45 kilo. Na een bye in de 1e ronde, won zij haar eerste wedstrijd in de 2e ronde met 5-2. Na winst (4-0) in de daarop volgende wedstrijd, bereikte Mex de poule finale. Deze verloor zij (0-2) van de latere kampioene en plaatste zich daarmee direct voor de B-finale. Mex wist zich goed te herpakken en won deze spannende wedstrijd met 3-2 en behaalde de bronzen medaille.

Zinderende strijd

In de categorie meisjes U14 +55 kg verloor Wissal El Boudakhani na een zinderende strijd de 1e ronde van de latere kampioene. Na een achterstand trok Wissal de eindstand naar 8-8, echter omdat haar tegenstander de eerste score had verloor zij de wedstrijd (senshu). Wissal kwam daardoor direct in de B-finale voor de strijd om de derde plaats. Door zeer sterk karate won Wissal deze wedstrijd voor tijd met 9-0 en kon ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Voor Colin Vercammen, die zou uitkomen in de categorie jongens U14 -40kg, eindigde dit kampioenschap in een deceptie. Door problemen vanuit de organisatie mistte Colin het oproepen van zijn poule, waardoor het kampioenschap voor Colin ten einde was.

Gebroken neus

Michael Oostindie kwam uit in de categorie jongens U16 -57kg. Nog herstellende van een gebroken neus en daarom vechtend met een face-mask (met speciale toestemming van de organisatie en de hoofdscheidsrechter) startte Michael het toernooi. Hij verloor zijn 1e wedstrijd met slechts 0-3 van de latere kampioen. Michael kon zich op gaan maken voor de herkansing, waarvan hij de eerste ronde won met 2-1 en waarmee hij zich plaatste voor de strijd om het brons. Deze wedstrijd verloor hij slechts met 0-2.

Ippon

In de categorie meisjes U16 +54kg kwamen de zusjes Marin en Sarah Hagenaar uit. Sarah won overtuigend haar wedstrijden in de voorrondes met 7-0 en 3-0. De 3e ronde, tevens halve poule finale, verloor zij nipt door een score van haar tegenstandster op het tijdsignaal met 6-7. Doordat haar tegenstandster verloor, was er helaas voor Sarah geen herkansing. Door het wegblijven van tegenstandsters schoof Marin twee rondes door (dus twee winstpartijen). In haar eerste wedstrijd, tevens 3e ronde en halve poule finale, startte Marin voortvarend met een ippon tegen de regerend europees kampioen. Helaas moest zij uiteindelijk haar meerdere erkennen en verloor met 3-5. Doordat haar tegenstandster in de finale (latere kampioene) kwam, kon Marin zich gaan opmaken voor de herkansing.