Voetbal - De jongens van DSO JO 15-6 hadden drie kansen om kampioen te worden. Dit hadden ze vorige week graag thuis gedaan, maar dat lukte met een gelijkspel niet. Zaterdag 15 april moest het uit tegen 2 TOGB gebeuren. De omstandigheden waren niet ideaal, er was een harde wind. Binnen een kwartier stonden de Zoetermeerders met 2-0 achter. Even leek de titel verder dan ooit, maar de jongens gaven niet op.

Het liefst hadden ze thuis gewonnen, maar de spanning voor het kampioenschap was te hoog in de wedstrijd van vorige week. Toch zag trainer Mark van den Berg van de DSO JO 15-6 het positief in. Een gelijkspel was altijd nog beter dan verlies. "Laten we vorige week vergeten en vandaag onze kansen pakken", had hij tegen zijn jongens gezegd vlak voor de wedstrijd tegen TOGB 2 in Berkel en Rodenrijs. De wind was stevig en tegen. Dit werkte absoluut niet mee. De Zoetermeerders stonden na een kwartier met 2-0 achter en het kampioenschap leek steeds verder uit het zicht te raken.

DSOJO

In de pauze wist Mark zijn team op te peppen en zo hadden zij in de tweede helft letterlijk en figuurlijk de wind mee. Na tien minuten kwam de aansluitingstreffer voor DSO en na 25 minuten zelfs de gelijkmaker. De jongens uit Zoetermeer gaven vol druk op het doel van TOGB en dat resulteerde in de bevrijdende derde treffer. Bij het laatste fluitsignaal wisten de voetballers dat ze het kampioenschap mee naar huis mochten nemen.

Na het douchen ging de ploeg direct door naar de DSO velden om feest te vieren. Met een beker, bloemen en een oorkonde kwamen zij de kantine binnen. Daar werd het kampioenschap gevierd met drinken en patat. Trainer Mark is super trots op zijn team.