dso jeremy burke De 16 jarige Jeremy Burke maakte zaterdag zijn debuut in de hoofdmacht van DSO

Na het teleurstellende resultaat van vorige week was DSO het aan haar stand verplicht om aan hun vaste toeschouwers te laten zien dat de wedstrijd tegen HVC’ 10 een misverstand is geweest. Vorige week ontbrak het aan enige inspiratie en speelde het team de slechtste wedstrijd van het seizoen. Dit weekend had de Zoetermeerse ploeg een degelijke wedstrijd tegen het Schiedamse Kethel Spaland en wisten de Zoetermeerders het doel weer te vinden.

In dit duel ging het voor DSO niet meer om de prijzen, maar voor Peter van Buren en zijn ploeg was deze wedstrijd wel degelijk van belang. Bij winst zou het de aansluiting houden met Soccer Boys en sv Honselersdijk die alle strijden om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Er moest dus gewonnen worden van DSO. In november 2016 waren de punten voor DSO na een 3-1 overwinning op sportpark Bentwoud. Voor trainer Faizel Soekhai en zijn mannen eindigt dit seizoen in een teleurstelling. Het had de doelstelling om via een kampioenschap of periodetitel de weg te vinden naar de eerste klasse, maar de jonge ploeg liet dit seizoen te vaak zien dat het hier nog niet klaar voor is. Cijfers vooraf laten zien dat beide ploegen slechts drie punten hebben behaald in de laatste drie wedstrijden. DSO speelde deze wedstrijd zonder het tweetal Jay Weber en Leslie van den Berg, die beiden een schorsing uitzaten. Dennis van den Berg (blessure) en Chris Tolman (vakantie) ontbraken ook. In plaats hiervan had Soekhai drie jeugdspelers opgeroepen (twee spelers uit de JO19 en één speler uit de JO17). Al na zeven minuten spelen kwamen de Zoetermeerders aan de leiding door een foutieve terugspeelbal op doelman Ruben Hortensius. Roeland van Vliet, door Soekhai weer in de spits gezet, was scherp en onderschepte deze bal en schoot zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. Even maakte de ploeg van Faizel Soekhai het zich hierna nog lastig, met name in het tweede gedeelte van de eerste speelhelft. Zoals vaker, liet DSO de tegenstander in de wedstrijd komen door zelf de kansen niet te benutten. De thuisploeg kreeg na twintig minuten spelen meerdere opgelegde kansen om de wedstrijd gelijk te trekken maar verzuimde hierin. Voor de thee kopte Boy Bronkhorst op de paal, schoot Miletson Silva de Freitas de bal naast het doel, werd een schot van Gydo Mokveld van de lijn gehaald door gelegenheidsaanvoerder Vincent Visser en raakte Fabio Batenburg met zijn kopbal opnieuw de paal.

Na de thee nog meer pech voor Kethel Spaland. Binnen het kwartier werd Ricardo Spanjaart door arbiter Takacs met een rode kaart van het veld gestuurd na een forse overtreding op DSO-speler Tim Lamboo. Met tien man kon de thuisploeg geen vuist meer maken en kwamen de kansen voor de equipe van Soekhai. Twee minuten na het wegsturen van Spanjaart zag scheidsrechter Takacs een zuivere handsbal van Mitchell de Wit binnen het strafschopgebied over het hoofd. Twintig minuten voor het einde bouwde DSO in drie minuten haar voorsprong uit door twee doelpunten van Gene Koenen. Het doelpunt van Chahine Lobiyed (1-3) was slechts voor de statistieken, want in de slotminuut werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gescoord door Tim Lamboo. Vanaf de rechtervleugel bracht hij zichzelf in een mooie positie en schoot de bal snoeihard in de kruising:1-4. Door deze overwinning en verlies van rechtstreekse concurrenten deelt DSO nu de vijfde positie met CWO. Volgende week is het Leidse DoCoS te gast bij DSO, een tegenstander die spits Mike Montanus nog vers in het geheugen staat. Met gemengde gevoelens zal hij deze wedstrijd vanaf de tribune volgen. Montanus werd in de wedstrijd bij DoCoS in Leiden uit de wedstrijd geschopt en is inmiddels geopereerd aan zijn kruisband.

Tekst en foto: Eric de Wit