propatria overvalHoofdtrainer van GV Pro Patria Vincent Vermeulen en trainster onderbouw Benice Breeman vieren begin mei, kort na elkaar, hun verjaardag. Dat is reden voor een feestje. Voor de turnsters hadden zij daarom op dinsdag 2 mei, aansluitend op de training, een slaapfeestje georganiseerd. Wat zij niet wisten was dat de turnsters en ouders in het diepste geheim een verrassing voor hen in petto hadden.

Al weken lang waren de turnsters en de ouders in de ban van een reuze Schaakspel en een reuze Memory spel. Voor het schaakspel werden de turnsters in een turnpose met een reuze schaakstuk op de foto gezet. De schaakstukken werden belangeloos ter beschikking gesteld door IJssalon Fanielje uit Leidschendam. Voor het Memory spel werden de turnsters in een, door hen zelf gekozen actiefoto, op de gevoelige plaat vastgelegd. De foto’s vormden vervolgens, afgedrukt op hout, de stukken van het schaakspel en de kaarten van het Memoryspel.

 

Feestelijke overval

Turnsters en ouders verzamelden zich voor aanvang van de middagtraining muisstil in de kleedkamer van de Noord Westerhal om vervolgens al zingend de niets vermoedende trainers in de trainerskamer te overvallen. Meestal zijn zij van alles op de hoogte, maar dit keer hadden ze helemaal niets door. Daarmee was de verrassing compleet. Nadat zij een beetje van de schrik waren bekomen konden zij de cadeaus van de turnsters in ontvangst nemen. Voor Vincent het schaakspel en voor Benice het memoryspel. Uiteraard werden de spelen gelijk in gebruik genomen, waarbij sommigen zich nog gingen buigen over het bijgeleverde cursusboek ‘schaken voor beginners’.

-advertenties-

-goede doel-