taverzo scyllaIn een ongekend spannende best of 3 serie tegen de Leidse tafeltennisvereniging Scylla wist Enjoy & Deploy Taverzo in de beslissende 3e wedstrijd toe te slaan op het juiste moment. Met voor de derde keer een 3-1 uitslag op het scorebord ging de winst dit keer naar de thuisploeg uit Zoetermeer.


Het moet daarbij gezegd worden dat er massaal gehoor is gegeven aan de Leidse oproep naar hun leden en fans om het team van Scylla aan te moedigen. Het was dan ook een mooie ambiance met toeters, fans van beide teams en ook nog een ruime groep neutrale toeschouwers. Een tactische omzetting door Martin Khatchanov in te zetten als kopman pakte goed uit voor de Zoetermeerse formatie. Teammanager Ruud van Graafeiland daarover: “Samen met coach Sven Groot en de spelers hebben we de eerste twee ontmoetingen geanalyseerd en kozen ervoor om Martin Khatchanov te laten starten, hetgeen hij vol overtuiging deed tegen Olivier Altenburg“. Door deze tactische wissel stonden Borna Kovac en Kazeem Nasiru al in de tweede partij tegenover elkaar. Bij de vier eerdere ontmoetingen dit jaar werd de buit gelijk verdeeld en was 3 keer een beslissende 5e game nodig. Het Leidse publiek toeterde er dan ook lustig op los toen Nasiru een 1-0 achterstand overtuigend omboog naar een 2-1 voorsprong. Door kleine aanpassingen in het spel van Borna Kovac kantelde de wedstrijd, tot genoegen van de Zoetermeerse aanhang en slopen er foutjes in het spel van Nasiru. Met achtereenvolgens 11-8 en 11-7 werd daarmee het tweede en mogelijk cruciale punt gewonnen.
De enige speler in deze ontmoeting die nog geen wedstrijd verloor hield Scylla echter zonder al te veel moeite in de wedstrijd. Gerard Bakker Jr. versloeg met zichtbaar gemak Stephan Tromer. Het was vooral Tromer die zijn niveau van de eerdere ontmoeting niet wist te halen. “Frustrerend dit, ik had er zoveel zin in en ik heb geen moment een normale bal geslagen. De winst van Borna leek druk weg te nemen, maar ik heb dat jammer genoeg niet kunnen benutten“, aldus Stephan Tromer.
Martin Khatchanov die voorafgaande aan de wedstrijd al had laten weten een goed gevoel te hebben mocht het vervolgens opnemen tegen Kazeem Nasiru. De sterke kopman van Scylla kon echter niet nog een keer stunten. De games gingen op en neer met fraaie rally’s van beide spelers. Bij een 2-2 tussenstand wist Khatchanov het initiatief naar zich toe te trekken bij de start van de beslissende 5e game en gaf die voorsprong niet meer uit handen.
Met deze winst in de halve finale wacht nu de 8e finale op rij voor de ploeg uit Zoetermeer. Zondag 14 mei is in Hilversum om 15:00 Itass DTK’70 uit Klazienaveen de tegenstander. Vanaf het moment dat in 2009 de club uit Zoetermeer gesteund door sponsor Enjoy & Deploy een samenwerking startte met Li Jiao en de topclub uit Heerlen wist het onafgebroken de finale te bereiken. In 2009/2010 werd het landskampioenschap veroverd door de samenwerking, waarna 2 jaar achtereen nipt in een titanenstrijd werd verloren van Wijzenbeek Westa. Vanaf het seizoen 2012/2013 wist Enjoy & Deploy Taverzo vier keer op rij de landstitel binnen te halen door mooie overwinningen op TTV Scyedam, Van Wijnen Smash’70, Feyenoord van Teylingen (FvT) en De Treffers’70 (Itass DTK’70).

Fotograaf: Elsbeth Parmentier

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-