DSO RCLDylan Ligeon moet alles uit de kast trekken om Nicky Guijt van RCL af te stoppen

Winnen van RCL was de opdracht van trainer Faizel Soekhai voor zijn DSO-selectie. De weg naar de nacompetitie lag open voor de Zoetermeerse ploeg als er met drie doelpunten verschil gewonnen zou worden van RCL. Een zeer sterk spelend RCL bepaalde vanaf de eerste minuut de wedstrijd en binnen vijftien minuten was de wedstrijd gespeeld.

Dit weekend was de ontknoping in de tweede klasse C. Het kampioenschap ging naar Te Werve, maar het Zoetermeerse DSO wilde zaterdag de allerlaatste strohalm grijpen om nacompetitie te realiseren. Hiervoor moest met drie doelpunten verschil gewonnen worden van RCL uit Leiderdorp. Dat het een lastige wedstrijd zou worden was duidelijk, maar na de winst op DoCoS vorig weekend had DSO er toch vertrouwen in. DSO wilde graag de aansluiting houden op de koploper, maar ging in het eerste duel tussen beide ploegen met 0-3 onderuit. Het was het begin van een moeilijke fase waar DSO mee te maken zou krijgen. De laatste weken herstelde de ploeg zich enigszins en sprokkelde het dusdanig veel punten bij elkaar dat het onverwachts toch nog een kleine kans had op de nacompetitie.

Direct vanaf de aftrap liet de equipe van Stefan Luykx echter merken dat het de wedstrijd niet zomaar uit handen zou geven. Zijn ploeg begon zeer sterk aan de wedstrijd en binnen een kwartier spelen stond er al 2-0 op het scorebord. Thom Wijnalda werd vanaf het middenveld de diepte ingestuurd, hield het overzicht en speelde de vrijstaande Nick Scheurwater aan die invalkeeper Rodger Takken kansloos liet: 1-0. Nog geen minuut later kopte de vrijstaande Thom Wijnalda zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong. Aangeslagen door de snelle achterstand kwam DSO geen moment meer in haar eigen spel en moest het toezien hoe de gastheren voor rust uitliepen naar een 3-0 voorsprong door een kopbal van de vrijstaande Nicky Guijt. Ook in de tweede speelhelft waren de meeste kansen voor de ploeg uit Leiderdorp. Een half uur voor tijd speelde Thom Wijnalda opnieuw een belangrijke rol met een assist op Tommy Sinteur, die vervolgens in een één-op-één situatie kwam te staan met de Zoetermeerse doelman. Sinteur schoof de bal moeiteloos langs Rodger Takken: 4-0. De beste kans om nog iets aan de stand te doen veranderen kwam van Tim Lamboo, die zijn kopbal op de paal zag belanden. Het inbrengen van een extra spits kon niets meer uitrichten. De gastheren kregen in de ruimte die hierdoor ontstond nog voldoende mogelijkheden om de stand behoorlijk te vergroten, maar faalden hierin.

DSO eindigt de competitie op een vijfde plaats. Voor RCL is het seizoen nog niet ten einde. Het kreeg de derde periodetitel toegewezen en gaat volgende week de nacompetitie spelen voor een plek in de eerste klasse.

Tekst en foto: Eric de Wit