IMG 20170513 WA0025De waterpolo dames van SG WZC 2 hebben onder leiding van coach Rutger van den Bosch de winst in de Bekerfinale behaald. In een heel spannende wedstrijd bleef het tot aan de strafworpen op het eind nagelbijten voor de supporters van de Zoetermeerse dames.

De finale van het bekertoernooi werd al bereikt op 23 april ten koste van ZPB uit Barendrecht. Zaterdag 13 mei trad het 2e dames team van SG WZC aan tegen het 2e team van ZVVS uit Vlaardingen in het zwembad de hoge Devel in Zwijndrecht.  De ploeg ging voorspoedig van start maar verzuimde afstand te nemen in de 2e periode. 32 sec voor tijd kwam de Zoetermeerse equipe 5-6 achter maar wist de stand via een overtal situatie alsnog gelijk te trekken.
De ploegen moesten vervolgens om en om strafworpen nemen, waarbij het Zoetermeerse team uiteindelijk de winst naar zich toetrok. Voor Coach Rutger v/d Bosch was het zijn 3e bekerfinale in 4 jaar tijd.

Periode standen: 2-1, 0-1, 3-2, 1-2 SG WZC - ZVVS
Doelpunten WZC: Esther Klok 3x, Femke v/d Bogaard 2x, Marjolein Brummelkamp 1x

Bijzonderheden: score strafworpen serie : Femke v/d Bogaard, Ingrid Wessels, Bonnie Simmers en Chantal Keijzer, goalie Kim van Vugt keert de eerste 2 strafworpen van ZVVS 2.
Eindstand 10-9

-advertenties-

-goede doel-