DSO soccer boysChris Hagi van DSO is dicht bij een doelpunt

DSO speelde haar tweede wedstrijd in de oefenperiode. Nadat het afgelopen dinsdag gelijk speelde tegen de JO19-1 van Excelsior Rotterdam (2-2), was Soccer Boys te gast op sportpark Bentwoud. De ploeg van de Bleiswijkse trainer Robert Linthorst is al drie weken in training en verloor haar eerste oefenduel tegen Alexandria (1-3).

DSO en Soccer Boys kennen elkaar nog van het afgelopen seizoen, toen beide ploegen uitkwamen in de tweede klasse. Soccer Boys moest aan het einde van het seizoen echter afscheid nemen van deze klasse en degradeerde. In dit duel was de tweede helft veruit het aantrekkelijkste gedeelte van de wedstrijd. Over de eerste helft valt weinig te melden. De Bleiswijkse ploeg zette druk en de gastheren waren vooral slordig in de passing en opbouw. Na ongeveer twintig minuten spelen moest Dennis van den Berg geblesseerd het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door jeugdspeler Jeremy Burke, die vrijwel direct succesvol was. Een vrije trap van Vincent Visser werd in eerste instantie weggewerkt door de Bleiswijkse doelman. Jeremy Burke kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hard binnen de palen: 1-0.
Het tweede wedstrijdgedeelte zag het publiek een beter duel. Vanaf de aftrap werd er door de thuisploeg druk gezet op de verdediging van Soccer Boys, wat resulteerde in twee doelpunten binnen de eerste tien minuten. Doelpuntenmakers waren Tim Lamboo en Leslie van den Berg. De ploeg van Robert Linthorst was geslagen en kon niets meer inbrengen tegen het goede spel van DSO. Prima combinaties via de vleugels leverden kansrijke situaties op voor de thuisploeg, waardoor de sluitpost uit Bleiswijk het zwaar voor zijn kiezen kreeg.
Nadat Jay Weber de bal rakelings over het doel had geschoten na een voorzet van Chris Hagi, deed vervolgens opnieuw Leslie van den Berg het net bollen: 4-0. Hierna had de ploeg van Faizel Soekhai de score flink kunnen uitbreiden. In de laatste fase van de wedstrijd moest de doelman van Soccer Boys opnieuw twee keer de bal uit het net vissen. De 5-0 en 6-0 kwamen opnieuw voort uit mooie acties vanaf de vleugels. Doelpuntenmakers waren Warhel Spindari (5-0) en Jeremy Burke (6-0). De Bleiswijkers hebben in het tweede bedrijf geen rol van betekenis kunnen spelen en kwamen niet verder dan een bal die voorlangs ging in de extra tijd.

Volgende week reist DSO af naar sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk voor haar derde oefenwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser Westlandia (zat).

Tekst en foto: Eric de Wit