dso reeuwijkTomeloze inzet van Roeland van Vliet

De supporters van het Zoetermeerse DSO die zaterdag aanwezig waren op het sportpark in Reeuwijk zullen zich zaterdagavond nog steeds afvragen wat hun ploeg die middag is overkomen. Een zo goed als zekere overwinning werd in vijfenveertig minuten tijd weggegeven en daarmee speelde DSO al vroeg in het jaar voor kerstman.

De Reeuwijkers zijn door de 4-3 overwinning van de zo gevreesde laatste plaats verlost. Debutant CVC Reeuwijk heeft het moeilijk in de tweede klasse. Tot dit weekend had de ploeg van trainer Gerard van Ruitenburg nog geen punt behaald uit de vier voorgaande wedstrijden. Zaterdag moesten de gastheren aantreden tegen het met blessures kampende DSO. De equipe van Faizel Soekhai was nog ongeslagen, maar had in de afgelopen wedstrijden wel driemaal kostbare punten laten liggen en mist hierdoor de aansluiting met de top. Die top is na het verlies tegen CVC Reeuwijk nog verder uit het zicht gekomen. Het kan ook niet anders dan dat de technische staf met zorgen naar de toekomst kijkt. Enige positieve is dat Leslie van den Berg en Chris Tolman weer spelminuten hebben gemaakt, maar ook zij gingen mee in de malaise van de dag.

In eerste instantie leek het een gemakkelijke wedstrijd te worden voor de Zoetermeerse formatie. De ploeg kwam in de derde minuut al op voorsprong door een doelpunt van Jeremy Burke. De stekker van het scorebord zat nog maar net in het stopcontact toen Burke vanaf de rechter kant het strafschopgebied binnenliep, niet aarzelde en de bal direct binnen de palen schoot: 0-1. Nog geen twee minuten later kreeg Tim Lamboo al de mogelijkheid de voorsprong te vergroten, maar zijn kopbal, op aangeven van Chris Hagi, ging net over het doel van keeper Rob Verwaal. Toch moest diezelfde Rob Verwaal al binnen een kwartier voor de tweede keer de bal uit het net halen nadat Tim Lamboo een strafschop goed benutte: 0-2. Halverwege de eerste helft was het opnieuw Tim Lamboo die zijn zesde treffer van het seizoen scoorde: 0-3. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor DSO en dat de thuisploeg niet met een grotere achterstand naar de kleedkamer moest afdruipen heeft het te danken aan DSO. De mannen van Soekhai hebben meerdere mogelijkheden gehad om de stand te vergroten maar faalden in de afwerking.

Wat zich vervolgens in het tweede bedrijf afspeelde is nog steeds een raadsel. Daar waar iedereen verwachtte dat de thuisploeg opnieuw een nederlaag te verwerken kreeg, kwam het binnen een kwartier volledig terug in de wedstrijd. In een actie als direct gevolg van een verdedigingsfout profiteerde de voorste linie van Reeuwijk. Captain Norbert van Keulen stond goed opgesteld en tikte de 1-3 binnen. Binnen vijf minuten was het opnieuw raak. Keeper Rodger Takken kwam oog in oog te staan tegenover aanvoerder Norbert van Keulen die de bal vanaf elf meter mocht nemen van de scheidsrechter. De bal werd in eerste instantie nog gekeerd door de Zoetermeerse goalie, maar in de rebound schoot Joep van Keulen de bal hard tegen de touwen en bracht zijn ploeg volledig terug in de wedstrijd: 2-3. DSO probeerde nog wel om onder de druk van Reeuwijk uit te komen en de voorsprong te vergroten, maar de vooral individuele acties bleven zonder resultaat. Het publiek zag vervolgens een ploeg die steeds meer tegen zichzelf aan het knokken was en het onheil over zichzelf uitsprak. En dat gebeurde dan ook zo’n twintig minuten voor tijd toen Sven de Jong de aansluittreffer voor zijn rekening nam. Joep van Keulen werd vervolgens de man van de wedstrijd door één minuut na die aansluittreffer de winnende goal voor zijn rekening te nemen. Hij zorgde ervoor dat Reeuwijk de eerste overwinning behaalde en hierdoor van de onderste plaats af is. DSO daarentegen verliest steeds meer terrein en moet het doen met een zevende positie. De technische staf zal na dit nieuwe puntverlies wellicht haar doelstellingen voor dit seizoen moeten bijstellen, want het heeft inmiddels zeven punten achterstand opgelopen ten opzichte van de koploper.

Tekst en foto: Eric de Wit