za1 2017 10 21 3DWO heeft negen punten behaald uit de laatste drie wedstrijden. De ploeg speelde dit weekend thuis de  competitiewedstrijd, tegen het uit de vierde klasse gepromoveerde, Van Nispen 1 (VN) uit de Zilk. Met de spelers van JO7-1 aan hun hand kwamen de spelers samen met de spelers van VN het veld op.

In het begin van de wedstrijd geeft Marwan Moradi een prima steekpass op Jersylee Riley, die zijn schot ziet belanden op de dwarslat, waarna de keeper Sven van Hensbergen van VN de terugkomende bal kon vangen. Jammer voor DWO, maar een bal die op de dwarslat ketst is altijd wel een spektakel om te horen en om te zien.

In de 6e minuut is het keeper Jim van der Leer die redding moet brengen met zijn voeten na een foute breedtepass achterin. Kort daarop volgt er een kopduel tussen een speler van VN en de laatste wedstrijden zo goed spelende Dicenzo Tjin. Dicenzo komt het slechtst uit dit duel met een snee in zijn hoofd en moet het veld verlaten.

VN is een goed voetballende ploeg en zeker in deze fase van de wedstrijd niet  de mindere van DWO. Een aantal gevaarlijke situaties waren er voor het goal van DWO maar Jim was telkens ter plekke. In de 18de minuut was er een moment waar de keeper van VN buiten zijn strafschopgebied een overtreding maakte waar Kevin Mbemba bij betrokken was. Was Kevin op dat moment een doorgebroken speler ja of te nee? De goedfluitende scheidsrechter hield  echter de kaarten op zak. Reden tot juichen voor DWO was er in de 24ste minuut. De bal wordt ingespeeld op Jeroen Farber, die met één sublieme beweging zich ontdoet van zijn directe tegenstander. Een voorzet volgt op Wouter van Ginkel die al zwevend zijn hoofd tegen de bal zet en zo de 1- 0 binnenkopt. Werkelijk een mooie aanval om te zien. Ruststand 1 – 0.

DWO komt goed uit de kleedkamer. In de 46ste minuut volgt er een pass op Kevin. Hij bedient Jeroen en na een prima actie passeert Jeroen de keeper. Jeroen is op dat moment goed voor een assist en een doelpunt. In de 50ste minuut volgt een voorzet van Wouter v G die door Kevin maar net over wordt geschoten. In de 60ste minuut is het Jim die zich volledig moet strekken om VN van scoren te beletten. Twee minuten later heeft Kevin een prima kans maar schiet in de handen van de keeper. In de 66ste minuut volgt dan toch de gevreesde anschlusstreffer voor VN. Na het wegglijden van een DWO verdediger volgt er een scrimmage buiten de 16, waar de bal uiteindelijk door een VN speler over keeper Jim wordt geschoten.
Een schot van VN wordt goed geblokt door de DWOverdediging en bij een volgende kans van een VN speler wordt deze gelukkig naast geschoten. DWO staat onder druk maar de goed spelende gehele verdediging kan tot dat moment een volgende tegentreffer voorkomen. Ook de goed spelende routinier Wouter Bakker gaf alles in deze fase van de strijd. Er moet iets gebeuren. Trainer Arie van der Padt brengt in de 76ste minuut Joep Roovers voor Marwin. Joep geeft in de 82ste minuut een dieptepass op Jeroen, die een voorzet geeft op Kevin, die zijn voet alleen nog maar tegen de bal hoefde te zetten. Tussenstand 3- 1. ‘’Alle ballen op Joepie’’ werd er in koor vanaf de tribune gezongen. In de 86ste minuut geeft Joep een dieptepass op Calvin Urgert, die weer terug is van een liesblessure. Calvin en de keeper van VN lopen naar de bal. Calvin komt als winnaar uit de strijd en heeft vrije loopbaan richting goal. Doelpunt. Eindstand 4 – 1.

Door deze overwinning neemt DWO een keurige plek 4 in op de ranglijst. Het was van beide kanten een sportieve wedstrijd. DWO 1 speelt 29 oktober wederom een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen BSC’68 uit Benthuizen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.