foto robert bosDe Zoetermeer Panters behaalden op 21 oktober een belangrijke zege in het bekerduel tegen Dolphin Kemphanen Eindhoven. In een matig gevuld stadion in Zoetermeer liep het team van coach Ondrej Kratky in de eerste periode uit naar een 2-0 voorsprong.

Panters Joy Turpijn en Michael van Rijswijk wisten de puck respectievelijk in het Eindhovense netje te rammen en te mikken. Toch was het nog geen gelopen race. De Eindhovense coach Larry Suarez had kennelijk de goede woorden gebruikt in de eerste rustperiode want de Kemphanen kwamen sterk terug het tweede bedrijf. Toch zagen de zuiderlingen geen kans om te scoren. Eindhoven liet eigenlijk in de 2e periode het beste van het spel zien, maar de uitstekend spelende Finse goalie Villehart Kuusamo hield het Panter goal zelfs tot ver in de derde periode schoon. De slotperiode werd overduidelijk op het conto van de Panters geschreven. Ex Dordrecht Lion speler Valentijn Scheffe nam de 3e treffer voor zijn rekening op aangeven van Joy Turpijn en de Tsjech Ludek Skop liet het scorebord vervolgens twee maal verspringen op assists van Mick Trimp en Cas Staps.

Een overtuigende winst voor de Zoetermeerse ploeg die meteen de dag erna naar Eindhoven moest afreizen voor de return wedstrijd. De Panters hadden de taak om op zondag nog slechts één punt af te pakken van Eindhovenaren, die directe tegenstander waren voor een plaats in de halve finale voor de beker. Maar De Panters onderschatten de wedstrijd volledig en zagen een tegenovergesteld beeld van de wedstrijd van de dag ervoor. De Panters kwamen met 5-0 achter en leken in de laatste periode nog tegen hetzelfde verlies aan te lopen als Eindhoven de dag ervoor. Maar de zenuwen speelden de Zoetermeerse equipe parten en een 6-1 nederlaag moest worden geïncasseerd. Een zware domper op wat bij aanvang een succesvol weekend leek te worden.

De Panters hebben nog een laatste kans om zich te plaatsen voor de halve finale. Het team speelt dan de streekderby tegen Hijs Hokij Den Haag. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op 04 November om 20.15 uur in het Silverdome in Zoetermeer. De Panters hopen op een forse Zoetermeerse opkomst om het team te ondersteunen.

Foto: Robert Bos

-advertenties-

-goede doel-