DSC 4507 FreekDe Zoetermeerse shorttracker Freek van der Wart heeft nog maar een heel kleine kans om naar de Olympische Spelen te gaan, door blessures miste hij de kwalificatie. Toch zorgt Freek ervoor wedstrijdfit te blijven want ‘je kan nooit weten’.

Van der Wart is door aanhoudend blessureleed niet geselecteerd voor twee wereldbekerwedstrijden, waar tickets voor de Spelen te verdienen zijn. Zo brak hij vorig jaar zijn enkel tijdens een training en tot op de dag van vandaag is die enkel een zwakke plek. Ook kreeg hij te maken met schouderklachten.

“Het is wel duidelijk wie er gaan, alleen is en blijft het shorttrack en kan er van alles gebeuren, daar houd ik mij nu aan vast”, zegt Freek, die nog niet helemaal wil opgeven. Bij blessures van de leden van het Nederlands shorttrackteam zou het mogelijk zijn dat hij alsnog op de selectielijst komt voor de Spelen in Zuid-Korea.

Freek werd in 2014 wereldkampioen op de relay en was jarenlang een vaste waarde in het team. In Zoetermeer won hij meerdere jaren achtereen de Sportman van het jaar Award en wordt hij zeer gewaardeerd om zijn prestaties en inzet voor de schaatssport.

Einde loopbaan

Zijn enkel speelt tegenwoordig zo vaak op dat hij niet optimaal meer kan presteren. Vooral in de bochten blijkt het een probleem. “Soms gaat het nog goed, dus dan denk ik ook: ja, ik kan het nog! Dan heb je weer hoop, maar het is niet constant genoeg.”

Van der Warts afwezigheid op de Spelen betekent ook hoogstwaarschijnlijk het einde van zijn shorttrackloopbaan. “Ik moet sowieso nog geopereerd worden, want er moet een plaat uit. Maar dan is dat het wel wat betreft mijn carrière. Ik moet er nog even goed over nadenken.”

Foto:Fred Kramer, Bron: nos.nl 

 

-advertenties-

-goede doel-