Hondenspeeltuin persBrenda Marijs en Sanne Hurkmans zijn een burgerinitiatief gestart om een hondenspeelplaats in de stad te realiseren. Het uitlaatveld, gelegen aan het Hofstedepad tussen Hofstede Meerzigt en Future Bowling, is voor de initiatiefnemers dé gedroomde locatie voor de nieuwe hondenspeeltuin.

Het enige waar het volgens de initiatiefnemers nog aan ontbreekt, is een geschikte locatie en financiële en materiële steun van de gemeente. Een ‘dogpark’ is in Amerika al decennia lang een begrip in vrijwel iedere stad. Het is een ontmoetingsplaats voor honden en hun baasjes. Vaak ingericht met leuke speeltoestellen, grote rioolbuizen en boomstammen en zelfs een waterbassin. Rotterdam kent met ‘Bello’ al jaren een succesvolle hondenspeeltuin.

Het plan is door LHN met enthousiasme begroet, omdat het volgens de lokale partij volledig aansluit bij hun standpunt over wat er met de hondenbelasting zou moeten gebeuren. LHN wil dat de hondenbelasting wordt afgeschaft, of dat de inkomsten (ruim een half miljoen euro) worden besteed aan goede voorzieningen voor honden en aan maatregelen om overlast van hondenpoep tegen te gaan.

Het beoogde terrein heeft al de juiste bestemming. Het is nu een omheinde uitlaatplek voor honden, maar deze wordt nauwelijks gebruikt omdat buurtbewoners hun honden liever uitlaten in het aangrenzende Westerpark. De locatie is goed bereikbaar met de auto, op de fiets en te voet. Ook is er ruim voldoende parkeergelegenheid. Volgens LHN kan de hondenspeeltuin een prima sociale ontmoetingsplaats worden en kan deze ook plek bieden aan mensen die aangepast werk moeten doen of stage lopen.

-advertenties-

-goede doel-