IMG 0783Op stadsboerderij Het Buitenbeest werd afgelopen dinsdag een kalfje geboren. Het kalfje kreeg de naam van Alice van der Loos, een van de deelnemers van Tuingezel, het dagbestedingsproject voor mensen met dementie dat sinds november 2016 op Het Buitenbeest haar thuisbasis heeft.

 

Alice is een van de jongere deelnemers met dementie, die deelneemt aan het project. Twee dagen in de week geniet Alice met ondersteuning van Tuingezel van alles wat de stadsboerderij te bieden heeft. Het dagbestedingsproject geeft betekenis en structuur aan haar dag.

Deze week viel zij dubbel in de prijzen, doordat het lot bepaalde dat het kalfje haar naam mag gaan dragen. Alice is daar bijzonder trots op. Zij woont immers ook aan de Voorweg, schuin tegenover de stadsboerderij. Daardoor kan zij samen met haar kinderen en kleinkinderen regelmatig naar haar nieuwe ‘dochter’ gaan kijken.

Het kalfje Alice blijft nog een aantal weken op de boerderij en gaat daarna samen met haar moeder de Zoetermeerse weilanden in. In het najaar komt Alice weer terug op de boerderij.

-advertenties-

-goede doel-