20180221 123614De gemeenteraadsverkiezingen worden morgen gehouden. In onze lezersvraag vroegen wij of u gaat stemmen. Er waren 3654 kijkers en 25 inhoudelijke reacties. Het aantal reacties viel tegen ten opzichte van andere vragen. Maar de gemeenteraad beslist wel degelijk over zaken waar de lezers voordien massaal op reageerden, zoals op de vraag over het nieuwe zwembad. De gemeenteraad gaat daarover.

En niet alleen over het nieuwe zwembad, maar ook over zaken zoals woningbouw en veiligheid. Daarom roept Zoetermeer Actief u, de lezer op: Ga stemmen! Praat via de volksvertegenwoordigers,  die u kunt kiezen in de gemeenteraad, mee over zaken die voor alle Zoetermeerders belangrijk zijn.

Reacties

De meeste reageerders vinden dat het belangrijk is om gebruik te maken van het stemrecht. Gina: “Gebruik maken van je stemrecht is belangrijk.; heb genoeg punten die aangepakt kunnen worden.” Johan vindt datzelfde, hij is ook benieuwd wie er dit keer wint in Zoetermeer. Een aantal mensen gaat niet stemmen of twijfelt daar nog over. Er heerst wantrouwen over de zin ervan. “Ik wil wel, maar ze beloven allemaal koeien met gouden horens…..dus ik ben er nog niet over uit,” schrijft Susanne. En Kees gaat voor het eerst niet stemmen: “Ben ffe klaar met al die mooie praatjes en die mooie beloftes. Word iedere keer weer teleurgesteld.”

De volgende vraag wordt zaterdag weer op Facebook gepubliceerd.

-advertenties-

-goede doel-