fotografie Ton Jelsma 2016

Ook dit jaar organiseert Floravontuur Promotie Zoetermeer in samenwerking met stichting Rondvaart Zoetermeer op zaterdag 5 mei  tweemaal een speciale Bevrijdingsvaart die in het kader staan van John McCormick, vertelt door acteur Laurens de Groot.

 

John McCormick was de boordschutter van de Amerikaanse bommenwerper die aan het einde van de oorlog in de Geerpolder bij Zoeterwoude een noodlanding maakte. Tijdens de vaarten zal niemand minder dan acteur Laurens de Groot, de passagiers boeien door hen mee te nemen in de belevenissen van de bemanning van de bommenwerper en met name van de lotgevallen van John McCormick,  vanaf het moment dat zij in Engeland opstegen voor hun missie boven Duitsland, tot de dag waarop John McCormick, die zich inmiddels bij het Verzet van Zoetermeer had aangesloten, door de Duitsers tijdens een overval op hun schuilplaats werd doodgeschoten.


Kaarten voor deze vaarten kosten € 7, 50 voor een volwassene en € 3,00 voor kinderen tot 13 jaar en zijn verkrijgbaar via www.rondvaartzoetermeer.nl.  De vaarten vertrekken op vrijdag 5 mei a.s. om 13.30 uur en 15.00 uur vanaf Boerderij ’t Geertje, Geerweg 7, Zoeterwoude. Wees er snel bij want het aantal beschikbare plaatsen is maximaal 35 personen per vaart en “op = op.”

 

fotografie Ton Jelsma

-advertenties-

-goede doel-