20180501 126286Zoetermeerse studenten hadden tot nu toe weinig mogelijkheden om in eigen stad op kamers te gaan. Twee ondernemers brachten daar met Melrose Place verandering in: betaalbaar wonen voor Zoetermeerse studenten in eigen stad is nu mogelijk!

Belyse Akimana was de gelukkige student die de sleutels overhandigd kreeg van wethouder Taco Kuiper. Ze zijn al hard aan het werk in de kamers, Belyse wil er zo snel mogelijk gaan wonen. “Vanmiddag nog gaan we het laminaat leggen in de kamer en donderdag komt mijn bed, dan kan ik er al in!”. Belyse woont nu nog bij haar ouders en studeert in Den Haag. “Het is heerlijk dat de RandstadRail op slechts een paar meter afstand ligt, ik ben zó op mijn studie!” De andere studenten en kamergenootjes kent ze nog niet allemaal, maar ze heeft er duidelijk veel zin in om de stap naar zelfstandig wonen te maken.

20180501 126274  20180501 126284 

Dick van Casteren en Nico Tetteroo (CasTet B.V.) gooiden zo’n anderhalf jaar geleden een balletje op bij de wethouder: studentenwoningen in een voormalig bedrijfspand, zou dat niet leuk zijn? Van wethouder Taco Kuiper kregen ze meteen alle medewerking: “Wij zijn als college helemaal vóór de transitie van kantoren naar woningen!”. Een heel traject van plannen en rekenen volgde. Dick en Nico wisten waar ze over spraken, want beide mannen komen uit de bouwwereld. Het werd ook al snel duidelijk dat het duurzame kamers moesten worden. Veel van de gebruikte materialen voor de 11 studentenkamers komen dan ook uit het voormalig kantoorpand aan de Du Meelaan. Muurtjes, kozijnen en deuren werden zo veel mogelijk hergebruikt. Een dergelijk ontwerp is uniek in Zoetermeer. Daarnaast lag bij het ontwerp de nadruk op milieubewustzijn. Zo wordt regenwater hergebruikt voor de toiletten en de wasmachines en wordt energieverbruik per woonruimte geregistreerd, zodat besparing loont. Van Casteren: “Een student betaalt hier wat hij verbruikt, en als hij of zij een beetje zuinig aan doet kan dat zo een paar honderd euro per jaar schelen!”

20180501 126288  20180501 126276 

Dat studentenkamers zeer gewild zijn in Zoetermeer bleek wel: nog vóór er 1 woning in advertentie kon gaan waren ze alle 11 al verhuurd, via via horen zeggen. Prijzen voor de kamers tussen 18 m2 en  32 m2 liggen tussen de €295,-  en €410,-. De jongeren hebben daarvoor een persoonlijke slaapkamer en een gezamenlijke keuken annex woonkamer. Ook de toiletgelegenheid is gedeeld.

De kamers kunnen worden gehuurd via de website, maar op dit moment kunnen gegadigden alleen op een wachtlijst worden geplaatst, alle kamers zijn al verhuurd.

-advertenties-

-goede doel-