code oranjeEr wordt door de KNMI zwaar weer voorspelt voor vanmiddag. Vanaf 16 uur geldt in onze regio code oranje vanwege zware buien met onweer. De organisatie van de Avondvierdaagse in Zoetermeer houdt het weer nauwlettend in de gaten, maar is voorlopig positief.

Pierre Meertens (avondvierdaagse): "Vorig jaar hadden we precies hetzelfde probleem aan de hand met het weer: zware onweersbuien werden voorspeld. Veel vierdaagses werden afgelast, maar uiteindelijk hebben wij er in Zoetermeer helemaal geen last van gehad en konden we gewoon lopen!". Met 3600 deelnemers aan de vierdaagse -en dat elk jaar weer!- is de Zoetermeerse wandeltocht een van de succesvolste wandelingen in de regio. 

Om 17 uur besluit de organisatie van de Avondvierdaagse of het vanavond verantwoord is om te lopen. Dit besluit wordt bekend gemaakt op de website van de avondvierdaagse, op de grote digitale schermen op de Markt en  natuurlijk ook op Zoetermeer actief. "Een spatje regen is helemaal niet erg, mensen nemen een regenjasje mee en gaan gewoon lopen. Maar als het onweer echt boven Zoetermeer komt, dan wordt het gevaarlijk om te lopen. We hopen er maar het beste van!", aldus Pierre Meertens.

-advertenties-

-goede doel-