reenalda stedelijk collegeDe Inspectie van het Onderwijs heeft op 24 mei 2018 het Stedelijk College bezocht voor een onderzoek naar het onderwijs. In 2016 werd de school nog als zwak bestempeld, dit keer was de inspectie uitermate lovend over de school. Alle afdelingen zijn er sterk op vooruit gegaan.

Het vertrouwen van de inspectie in de school is terug, zo blijkt wel uit het onderzoeksrapport. Het Basis Beroepsgerichte Leerweg (BBL) en de Theoretische Leerweg (TL) gingen van zeer zwak en zwak in 2016 naar voldoende en worden pas over 4 jaar weer bezocht door de inspectie. Het oordeel voor de Kader Beroepsgerichte Leerweg (KBL) is op dit moment nog onvoldoende, hier volgt een herhalingsonderzoek in mei 2019.

Peter Reenalda, directeur Stedelijk College,: “Wij zijn vanzelfsprekend heel erg blij met deze beoordeling! De afgelopen jaren is er heel hard gewerkt op school en is de sfeer op school sterk verbeterd. De slechte beoordeling in 2016 was een enorme dreun voor de hele school, maar we hebben keihard gewerkt sinds die tijd. Iedereen merkt dat de sfeer inmiddels veel beter is, onder leerlingen maar ook onder de docenten. Het plezier in het lesgeven is weer helemaal terug evenals het vertrouwen dat we op de goede weg zijn.”

De directeur vertelt trots dat de uitslagen van het praktijkexamen van de basis en kader leerlingen net binnen is: alle leerlingen zijn geslaagd! Natuurlijk moeten ze nog wel afwachten hoe het theoretische deel van het examen is gemaakt, dat horen de leerlingen volgende week.

Zuur

Reenalda vindt het na alle inspanningen van de afgelopen jaren wel een beetje zuur dat het kader onderwijs nog als ‘onvoldoende’ werd beoordeeld, maar heeft hier wel een verklaring voor. Op het Stedelijk College zit een derde van de leerlingen op een hoger niveau dan het advies van de basisschool was. Goed voor de leerlingen natuurlijk, die zo het beste uit zichzelf halen, maar dit zorgt er wel voor dat zij gemiddeld iets langer nodig hebben om een diploma te halen. Reenalda: “De maatschappij schreeuwt om kansen voor deze kinderen, maar als school wordt je afgestraft als je een kind de kans geeft te doubleren om zo een hoger niveau diploma te kunnen halen. Het is heel zuur, maar dan kiezen wij toch voor de leerlingen.”

Foto: Peter Reenalda, directeur Stedelijk College

-advertenties-

-goede doel-