Bijeenkomst Zosamen voor raadsleden 2De nieuwe raadsleden van de gemeente Zoetermeer werden bij de ZoSamen balie in het forum uitgebreid geïnformeerd over het werk van ZoSamen.  De raadsleden konden informeel in gesprek met cliënten, vrijwilligers en mantelzorgers.

Ook de medewerkers van de verschillende organisaties die ondersteuning bieden zoals MEE, Mooi Welzijn en Palet Welzijn waren van de partij bij de kennismaking.

Na het welkom gaf Erna Schmit, manager  Mooi welzijn en MEE, een presentatie over de opdracht van ZoSamen om de samenhang in Zoetermeer  te versterken en mensen te helpen om mee te blijven doen in de samenleving. ZoSamen biedt mantelzorgondersteuning, geeft onafhankelijk advies en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, zorg, financiën, vervoer en daginvulling en bemiddelt in werving, inzet en training van vrijwilligers.

Ook de ontwikkelingen en speerpunten voor de diverse deelgebieden kwamen aan de orde. Daarna kon men onder het genot van soep en een broodje zelf in gesprek met  vrijwilligers, mantelzorgers en cliëntondersteuners voor mensen met een beperking en ouderen.

-advertenties-

-goede doel-