20180704 130651

Meerpunt consulente Jennifer Lexmond presenteert samen met wethouder Jeugd Jakobien Groeneveld de Persoonlijke Ouderschapsbelofte

In de geboortekoffer, die alle ouders van pasgeboren baby's krijgen, zit vanaf nu ook de 'Persoonlijke Ouderschapsbelofte'. Het boekje, dat ontwikkeld werd door het Meerpunt, zet de kersverse ouders aan het denken over hun ouderschap.

"Het ouderschap is de grootste verandering in je leven", vertelt Jennifer Lexmond van het Meerpunt, "ouders zijn daar vaak niet goed op voorbereid. Dit boekje biedt openingen voor een gesprek, hoe ga je bijvoorbeeld als ouder om met opvoedingsvragen. Hoe is de rolverdeling thuis?"

Het boekje is opgezet als een invulboekje, ongeveer zoals het babyboek waar de eerste tandjes in genoteerd worden. Ouders kunnen in het boekje afspraken maken over de opvoeding, veiligheid en geborgenheid van hun kind. "Maar het boekje kan ook goed gebruikt worden voor een goed gesprek. De bedoeling is om de ouders meer bewust te maken van hun veranderende taken. Het boekje is vooral preventief, ga praten vóórdat er problemen ontstaan!"

Het boekje zit in de geboortekoffer, die ouders krijgen als ze hun kindje komen aangeven bij de gemeente. Maar ouders met iets oudere kinderen kunnen het boekje ook krijgen bij de consultatieburo's en bij de balie van het Meerpunt in het Stadhuis-Forum. 

-advertenties-

-goede doel-