De negende editie van avondprogramma ‘Klassiek Zoetermeer’ op de Markt was een groot succes. Het klassieke programma voor jong- en oud trok veel publiek. Tijdens het avondconcert van Klassiek Zoetermeer genoot het publiek van een afwisselend muziek –en dansprogramma.

 Eindspektakel Klassiek Zoetermeer groot succes

Avondprogramma

Met een divers avondprogramma op de Markt sloot Klassiek Zoetermeer donderdagavond 5 juli de week af. Wethouder Robin Paalvast opende met veel enthousiasme het avondprogramma. Tijdens de kindervoorstelling ‘Rondje Wereldorkest’ ontdekten tien musici uit het Residentie Orkest dat hun instrumenten broers en zussen hebben over de hele wereld. Het publiek werd verrast met internationale klanken van bekende en onbekende klassieke instrumenten.

Ook de talenten van CKC & partners schitterden op het podium. Zo mocht jong talent Casper Bleichroth met zijn fagot aansluiten bij de professionele blazers van The Hague Brass voor een prachtig muzikaal optreden. Daarna volgde het CKC-gelegenheidsorkest onder leiding van Birgitta Leidelmeijer, die op spectaculaire wijze filmmuziek van Morricone speelden.

 

Megadansspektakel

Tot slot volgde het ‘Retteketet megadansspektakel’, een activiteit die voor het eerst vanuit het scholenprogramma werd doorgetrokken naar het avondprogramma van Klassiek Zoetermeer. CKC & partners dansdocenten Francine van de Kamp en Ita de Hes hebben ruim 300 basisschoolleerlingen overdags een choreografie aangeleerd tijdens de workshop ‘Retteketet’ die ‘s avonds door kinderen op het podium werd uitgevoerd met muzikale begeleiding van The Hague Brass!

De grote afsluiting werd dit jaar ook verzorgd door The Hague Brass in samenwerking met pianist Sepp Grotenhuis. Met het nummer ‘Rhapsody in Blue’ van componist George Gershwin zorgde ze voor een swingende afsluiting van een muzikale zomeravond.

-advertenties-

-goede doel-