codeOranjeKNMIHet KNMI geeft voor woensdag 25 juli de weercode oranje af vanwege de hitte. Ook voor donderdag 25 en vrijdag 26 juli is deze code afgegeven. De temperatuur in stedelijk gebied, zoals in Zoetermeer kan oplopen tot meer dan 35 graden.

De KNMI spreekt van 'extreme hitte' de komende drie dagen. In Zoetermeer kan het kwik oplopen tot 35 graden of hoger. In de nacht zal het rond de 20 graden worden. Deze code oranje gaat in op woensdag 25 juli en zeker duren tot vrijdag 26 juli. Het advies wordt gegeven om je huis koel te houden, jezelf koel te houden en voldoende te drinken. 

Het RIVM heeft een Nationaal hitte plan opgesteld en beschrijft onder andere wat de symptomen zijn van oververhitting en uitdroging. 


Waar kan ik last van krijgen?


Langdurig aanhoudende hitte kan leiden tot klachten van vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Mensen kunnen huidproblemen krijgen zoals jeuk en uitslag met blaasjes. Tenslotte is bij aanhoudende hitte uitdroging en oververhitting een risico. In het ergste geval kunnen mensen hieraan overlijden. Symptomen van uitdroging en oververhitting zijn misselijkheid, spierkrampen, uitputting, flauwvallen en bewusteloosheid.

Bronnen: KNMI en RIVM

 

-advertenties-

-goede doel-