328px Thermometer

Wat zijn slimme manieren om jezelf koel te houden in deze hitte? Wij hebben er een aantal voor jou op een rij gezet. Zeker nu het zowel overdag als in de nacht heet is, kan je het maar beter ook zonder airco toch koel hebben. Lees deze tips.

 

Tip 1: houdt overdag de ramen dicht en de gordijnen gesloten, zo is de kans groot dat het binnen koel blijft. Heb je geen gordijnen, dan kan een wit laken voor de ramen al wonderen doen.
Tip 2: Leg flessen (niet helemaal vol) met water in de vriezer en zet deze voor je ventilator. Dat geeft verkoeling op het  heetste moment van de dag.
Tip 3: Drink veel en als je water met muntblaadjes drinkt voel je, je koeler omdat het munt je zenuwstelsel voor de gek houdt.
Tip 4: Eet kleine maaltijden, want bij grote maaltijden moet je lichaam hard werken om het eten te verteren.
Tip 5: Een natte lap of nat gemaakt petje op je hoofd zal je koel houden. Ook je handen en polsen koud houden helpt goed tegen de warmte.
Tip 6: Stop je kussensloop in een plastic zak en leg deze in de ochtend in de vriezer. Zo heb je bij het inslapen een verkoelend kussen.
Tip 7: Neem verschillende keren een koele douche of een lauw bad. Let op dat het niet te koud is, want dan moet je lichaam hard werken om zich weer op te warmen.
Tip 8: Zwemmen kan goed helpen en het is een beetje vals spelen, maar een winkel met airco kan zeker erg prettig zijn.
   

 

-advertenties-

-goede doel-