logo wvda

De week van de alfabetisering begint 3 september. Gedurende deze week zullen er verschillende activiteiten met betrekking tot dit thema in Zoetermeer plaatsvinden. Wereldalfabetiseringsdag is 8 september. Stichting Lezen & Schrijven doet mee en vraagt aandacht voor laaggeletterdheid in Nederland.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen en/of schrijven. In Zoetermeer doet het Digi-Taalhuis mee aan de week van de Alfabetisering. Zo is er woensdag 5 september een taallunch en de workshop ‘Voorlezen zonder tekst’ voor ouders en kinderen in het Forumcafé in het Stadhuis-Forum. Om 12.30 uur begint de taallunch en om 14.15 uur de workshop. Aanmelden kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wat lekkers mee te nemen.

Naast de taallunch en de workshop worden er in Zoetermeer meer activiteiten georganiseerd. Deze zijn te vinden op de website van ‘Week van de alfabetisering’. Het Digi-Taalhuis Zoetermeer is een samenwerkingsverband van verschillende Zoetermeerse (taal)organisaties.

-advertenties-

-goede doel-