Op 21 september a.s. is het wereld Alzheimerdag. In het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) in Zoetermeer wordt op 20 september een bijzondere programma georganiseerd dat helemaal in het teken van dementie staat.

Afbeeldingsresultaat voor ckc zoetermeer’s Middags zijn belangstellenden welkom bij de documentaire 'Mam' van Adelheid Roosen. Een indrukwekkende reportage waarin zij met liefde en humor een poging doet om de ongrijpbare ziekte dementie te begrijpen. Daarna gaat Anne-Marth Hogewoning in op haar prachtige 'Alzheimer Fluisteren' waarmee zij het isolement van mensen met dementie wil doorbreken. Dit middaggedeelte start om 14.00 uur en eindigt om 16.45 uur.

Tijdens de avond bespreekt wethouder Ingeborg ter Laak het Zoetermeerse beleid en de campagne dementie op jonge leeftijd en er is een interactieve workshop met het thema Alzheimer Geluk. De avondsessie start om 18.30 uur en eindigt om 22.00 uur. Zowel tijdens de middag als avond kunt u ook de informatiemarkt bezoeken waar diverse zorg- en welzijnspartijen uit Zoetermeer informatie geven over de ondersteuningsmogelijkheden bij dementie. Deze dag wordt georganiseerd vanuit de samenwerkende organisaties in de keten dementie Zoetermeer en werd mogelijk dankzij de financiële ondersteuning van de gemeente Zoetermeer en Fonds 1818.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het CKC is gevestigd aan de Leidsewallen 80 in Zoetermeer. Aanmelden kan tot 18 september a.s. bij het Coördinatiepunt Zorg via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur en 12.00 en 14.00 uur via telefoonnummer 079 – 371 94 71.

 

-advertenties-

-goede doel-