20180829 132014De nieuwe studenten van de Haagse Hogeschool werden woensdagochtend in de stad verwelkomd door burgemeester Aptroot en wethouder Iedema (Onderwijs). De 160 studenten gaan studeren bij de Dutch Innovation Factory (DIF).

De dag begon voor de studenten in het Stadhuis, waar zij welkom werden geheten door burgemeester Aptroot. De burgemeester vertrouwde de studenten het geheim toe dat hijzelf eigenlijk nooit is afgestudeerd en toch een mooie loopbaan heeft opgebouwd. "Maar", zo drukte hij de studenten op het hart, "Jullie moeten zorgen allemaal wél je diploma te halen, want met een diploma op zak ga je een mooie toekomst tegemoet!".

De hele dag zijn de studenten in de stad, te herkennen aan hun gele t-shirts - de kleur van de DIF. Veel studenten komen van buiten Zoetermeer en leren vandaag alvast de stad kennen. De studenten zullen ook langsgaan bij het Videogamemuseum, waar ze zich kunnen voorbereiden op hun eerste opdracht dit jaar: het bedenken van een aantrekkelijke videogame.

20180829 132007  20180829 132019 

In de Zoetermeerse locatie van De Haagse Hogeschool, de Dutch Innovation Factory, werken ICT- bedrijven en het onderwijs nauw samen. Door de samenwerking en kennisuitwisseling sluiten de geboden opleidingen beter aan op de vraag van het bedrijfsleven. Bovendien biedt het studenten de kans om naast hun studie al samen te werken met bedrijven aan innovaties.

-advertenties-

-goede doel-