Zeker acht schoten zijn afgevuurd in een viaduct aan de Van der Hagenstraat in het Van Tuyllpark. Op dinsdagavond 22 januari kreeg de politie om 22.30 uur een melding over een schietincident. Opvallend is dat er hulzen zijn aangetroffen, maar geen kogels zijn gevonden. De politie is volop met deze zaak bezig.

hagenstr1De agenten kwamen direct ter plaatse in kogelwerende kleding. Onder het viaduct werden echter alleen hulzen aangetroffen. De schoten zouden vanuit een auto gelost zijn. Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om een zwarte auto. Het is onduidelijk of hierbij gericht geschoten is op één of meerdere personen en of hierbij letsel is veroorzaakt. De omgeving werd afgesloten voor het verkeer en het onderzoek is gestart. Bij dit onderzoek zijn acht genummerde kaartjes neergezet bij de hulzen die gevonden zijn. Deze hulzen liggen verspreid onder het viaduct.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak.

 

Veiligheid voorop zegt Burgemeester Aptroot

Burgemeester Aptroot werd kort na dit incident op de hoogte gebracht. "De veiligheid moet voorop staan. Het kan niet zo zijn dat de gewone man slachtoffer gaat worden van dit soort incidenten", zegt de burgemeester tijdens een persbijeenkomst. In het onderzoek zal ook gekeken worden of er een verband is met de nachtclub die eerder in het nieuws kwam omdat er een handgranaat voor de deur werd gevonden. (lees: https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/112-nws/15239-explosief-gevonden-bij-club-magnum).

De burgemeester beraadt zich over verdere maatregelen om de veiligheid rond de nachthoreca te vergroten.

hagenstr2

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-