RainbowcakeDe gemeenteraadsfracties van GroenLinks, D66, CDA en PvdA bieden op maandag 14 januari het college en alle aanwezigen bij de commissievergadering een stuk heerlijke Zoetermeerse regenboogtaart aan. Zo willen zij op symbolische wijze de LHBTI-gemeenschap in Zoetermeer een hart onder de riem steken.

“Wij vinden het belangrijk dat Zoetermeer een inclusieve stad is en blijft, waar iedereen zich thuis voelt, erbij hoort en mag zijn wie hij of zij wil zijn”, aldus Derya Yula van GroenLinks. “Daarom zullen wij blijvend aandacht vragen voor de acceptatie van LHBTI’s.”

Klaasjan de Jong van het CDA: ”Het CDA gelooft in een wereld waarin mensen zichzelf kunnen zijn. Uitsluiting hoort daar niet bij”. Gernand Ekkelenkamp, fractievoorzitter van D66, geeft aan dat “Zoetermeer een Regenboogstad is, waarin iedereen zichzelf kan zijn en volledig tot zijn recht mag komen. D66 zal zich hiervoor blijven inspannen”. Susanne Bout van de PvdA zegt dat “Juist op momenten dat het er extra toe doet, moet je als stad laten zien waar je voor staat, zichtbaar en hoorbaar voor iedereen!”

De vier politieke partijen willen door deze ludieke actie onderstrepen dat Zoetermeer een inclusieve stad is en blijft. Zij zullen de taart aanbieden aan Ingeborg ter Laak, wethouder Zorg en Welzijn.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-