nail art 2154665 960 720Naar aanleiding van een item op het NOS-journaal van zondag 13 januari wil het CDA Zoetermeer graag weten hoe de situatie er in Zoetermeer voorstaat binnen de wellnessbranche. Het NOS bericht geeft aan dat er zorgwekkende signalen zijn over de situatie binnen sommige budgetnagelsalons.

Er werd gesproken over uitbuiting, mensenhandel en onveilige werksituaties. De CDA-raadsleden Van Oudheusden en Weekenstroo trekken aan de bel.

Van Oudheusden schrok van het item van afgelopen zondag. Zij vertelt: “8700 salons zijn onderzocht waarvan bij 27 maatregelen zijn getroffen door de inspectie. Bij de helft van de onderzochte salons zijn er misstanden geconstateerd. De 27 die onderzocht zijn kwamen toevallig in beeld. De inspectie was niet eens specifiek naar misstanden op zoek.” De beide raadsleden willen graag van het college weten wat de situatie in Zoetermeer is. Raadslid Weekenstroo: “Uitbuiting, mensenhandel, onveilige werksituaties en witwassen horen niet thuis in onze stad. Graag horen we of het college zicht heeft op eventuele misstanden.”

 

Andere werkelijkheid

De raadsleden zijn zich naar aanleiding van het item van de NOS gaan verdiepen in het onderwerp. “Je komt ineens een hele andere werkelijkheid tegen,” laat Weekenstroo weten. “Rapportages van de nationaal rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, onderzoeken van de politie en zelfs wetenschappelijke literatuur laten zien dat er wat gedaan moet worden.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-