mobydickOosterheem krijgt, vlak bij de Weidemolen, een speeltuin waar alle kinderen, met en zonder beperking fijn kunnen spelen. De gemeenteraad nam een amendement van Zoetermeer Vooruit voor de speeltuin met algemene stemmen aan.

Naast Kinderboerderij de Weidemolen in Oosterheem komt een speeltuin, die ontworpen wordt samen met de omwonende kinderen. De gemeente Zoetermeer hecht veel waarde aan toegankelijkheid en speelvoorzieningen voor iedereen, dus ook voor kinderen met een beperking. Volgens de website van de gemeente is het altijd mogelijk een aanpassing van speelvoorzieningen te vragen aan de gemeente.

Volgens Zoetermeer Vooruit is het veel efficiënter om de aanpassingen al op de tekentafel te doen, om niet achteraf weer te moeten verbouwen. Met kleine aanpassingen kunnen kinderen met een beperking al fijn spelen, aldus raadslid Yvonne Bink-Winterkamp. Er bestaan speciale rolstoelschommels, maar ook bijvoorbeeld vogelnestschommels waar het kind in kan liggen. Deze schommel kan door alle kinderen gebruikt worden. Ook bij de inrichting van het terrein kan rekening worden gehouden met kinderen met een beperking, door bijvoorbeeld stukken met én zonder zand aan te leggen.

Yvonne Bink-Winterkamp: “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de hele speeltuin volkomen vlak en hobbelvrij wordt, als er maar óók speeltoestellen zijn die geschikt zijn voor kinderen met een handicap!”

De inrichting van de speeltuin wordt nu opnieuw bekeken.

Foto: voorbeeld van vogelnestschommel, www.speeltuinbende.nl

-advertenties-

-goede doel-