flats palenstein rechtenvrijNegen gezinnen wonen nog in de flats in Palenstein die tegen de vlakte gaan. Vidomes en bewoners zijn druk op zoek naar nieuwe woningen. Vidomes gebruikt onder andere posters voor de communicatie. Wat er op deze posters staat is echter geen ‘manier om met onze burgers om te gaan’, aldus Groenlinks.

De flats in Palenstein worden afgebroken om nieuwe woningen neer te zetten. Dit is allemaal deel van het plan om Palenstein te vernieuwen. Gezien er nog mensen wonen in de flat moeten zij een andere woning hebben voor dit in gang kan worden gezet. Vidomes communiceert volgens wethouder van Driel met goede regelmaat met de resterende bewoners. De laatste uiting was er echter 1 te ver als het aan Groenlinks, PvdA en Zoetermeer Vooruit ligt.

De poster in kwestie bevat do’s en dont’s. De dont’s bevatten teksten als: ‘doet u er niet genoeg aan om een woning te vinden, dan volgt een rechtszaak’. Naar aanleiding hiervan heeft Groenlinks mondelinge vragen gesteld, gesteund door eerder genoemde partijen. Boerboom stelt dat op deze manier van omgaan met burgers iets is waar niet naar gestreefd moet worden. Namens het college heeft de wethouder contact gehad met Vidomes en de posters worden weg gehaald.

Tijdens de raadsvergadering bleek dat er nog 9 gezinnen geen woning hebben gevonden. PvdA-fractieleidster, Margot van Kranenveldt, wil dat er geen kinderen op straat komen te staan en heeft gevraagd of de gemeente nog kan helpen. De wethouder geeft aan dat Vidomes en de gemeente Zoetermeer er alles aan doen om voor iedereen een nieuwe woning te vinden. 

poster vidomes

-advertenties-

-goede doel-