dp Museum bij nacht’t Oude Huis in de Dorpsstraat, waarin tot voor kort het Stadsmuseum gehuisvest was, wordt door Zoetermeer verkocht. Eerst met een horecabestemming als inzet, maar nu als kantoorpand of woning. De PvdA wil het ’t Oude Huis behouden voor de Zoetermeerders.

In de vorige raadsperiode is besloten ’t Oude Huis te verkopen. De opbrengst, destijds werd gerekend op zo’n 900.000 euro, zou ten goede moeten komen aan het vernieuwde Stadsmuseum, dat verhuisd is naar het Stadshart en dit jaar zijn deuren heropent.
De PvdA wil niet dat het prachtige pand wordt verkocht aan iemand die er gaat wonen of kantoor gaat houden. Het zou juist opnieuw een culturele of maatschappelijke bestemming moeten krijgen, of een toegankelijke bestemming als horeca, slaapgelegenheid of vergaderlocatie. Daarom start de partij een petitie onder de inwoners van Zoetermeer om van ’t Oude Huis ’t Behouden Huis te maken. https://www.petities24.com/behoud_t_oude_huis_in_zoetermeer.
“We begrijpen dat verkoop onvermijdelijk is vanwege de ingeboekte inkomsten voor het nieuw Stadsmuseum. Maar laten we het prachtige historische pand dan verkopen aan ondernemers met Zoetermeerse roots die er een bestemming aan willen geven waar de inwoners van Zoetermeer gebruik van kunnen blijven maken”, aldus PvdA-fractievoorzitter Margot Kraneveldt. “Laat ‘t Oude Huis een levendig onderdeel blijven van de Dorpsstraat. Je kunt er diverse activiteiten organiseren en er zijn mooie initiatieven die zitten te springen om een permanente ruimte. Ook is er een ondernemer met plannen voor een B&B en een kleinschalige vergaderlocatie, dat kan natuurlijk ook”.

Niet gaan voor snelle winst

De PvdA vreest dat als het pand eenmaal is verkocht, het nooit meer toegankelijk zal zijn voor de inwoners van Zoetermeer. “Het staat nu te koop voor iets meer dan 1,2 miljoen euro. Voor drie ton meer dan begroot is het straks dus gewoon weg. Dat vinden wij eeuwig zonde. We hebben al zo weinig historische panden in Zoetermeer en dit is toch wel de allermooiste op een geweldige locatie”, licht Kraneveldt toe. “Wij willen dat de gemeente niet gaat voor die snelle extra winst, maar deze ondernemers de kans geeft om met een goed bod en een gedegen plan te komen, voordat de bestemming al is gewijzigd naar wonen en kantoor, het pand al is verkocht en niet meer toegankelijk is. Met deze petitie willen we de Zoetermeerders vragen zich voor het behoud van ’t Oude Huis uit te spreken en zo een helder signaal af te geven richting het college”.
De PvdA wil de petitie overhandigen aan het college tijdens de raadsvergadering van 18 februari a.s. De partij zal eveneens een amendement indienen om de verkoop als woonhuis of kantoorpand te voorkomen.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-