SC 5595De fractie van Zó! Zoetermeer heeft nog grote vraagtekens bij het zogenaamde Masterplan De Entree. De kosten lopen hard op en de fractie is bang dat er oude en nieuwe fouten worden gemaakt met het parkeren en het verkeer.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: “Er is al 1,8 miljoen uitgegeven aan de grootse plannen, en dat loopt dit jaar op naar zo’n 3 miljoen euro, maar we hebben nog helemaal geen businesscase waaruit blijkt dat het haalbaar is. De projectontwikkelaars komen ons vertellen dat ze het prachtige plannen vinden, maar er staat nog geen financiële afspraak op papier, en het doet ons erg denken aan de HOM dat vanwege het gebrek aan harde afspraken implodeerde.”

 

Parkeerplaatsen

In het masterplan voor het gebied rondom de Afrikaweg – tussen Bredewater en Boerhaavelaan – is het de bedoeling dat er heel veel woningen komen, zo’n 4500, dus een kleine 10.000 extra mensen. Daarbij wordt gerekend op minder dan één parkeerplaats per woning omdat de gemeente verwacht dat mensen meer gebruik zullen gaan maken van het OV en van deelauto’s. Van der Meer: “Die fout hebben we in het verleden in verschillende wijken van Zoetermeer gemaakt, onder andere in Meerzicht, en dat heeft jaren van parkeerellende opgeleverd. Dat is een oude fout die we nu weer dreigen te gaan maken!”

Verder wordt voorgesteld om op de Afrikaweg een maximumsnelheid van 50 km per uur in te voeren met kruispunten waar ook fietsers en voetgangers moeten oversteken. Van der Meer: “Dat vinden wij een nieuwe fout, en echt het loslaten van een belangrijk kenmerk van Zoetermeer dat door de scheiding van de verkeerssoorten veel veiliger is dan de andere grote steden. Een stadsstraat waar je steeds ambulancesirenes hoort, vinden wij niet gezellig. Wij zullen bij de komende besprekingen proberen om de collega-raadsleden te overtuigen om de plannen bij te buigen en in ieder geval eerst een financieel plan te maken.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-