bouwsteigerTijdens het najaarsdebat diende het CDA een motie die opriep tot het bouwen van flexwoningen, tijdelijke woningen die moeten zorgen voor een snelle verbetering van de woningmarkt. Nu de motie is aangenomen blijkt er veel enthousiasme van marktpartijen om de woningen te gaan bouwen.

“Flexwoningen moeten uitkomst brengen”, aldus CDA-raadslid Klaasjan de Jong. “Het is onthutsend te zien in wat voor een schrijnende situatie velen zitten gevangen. Starters, senioren en mensen die uit een beëindigde relatie komen kunnen geen kant op, want er is simpelweg geen aanbod van betaalde woningen en geplande nieuwbouw laat nog enige jaren op zich wachten.”

 

De eerste marktpartijen hebben zich inmiddels gemeld. “Ze denken aan grote woningaantallen. Eén projectontwikkelaar heeft een concreet idee voor de bouw van meer dan 1000 tijdelijke woningen, die in omvang variëren van 18m2 tot 65m2. Een andere partij richt zich op gezond en betaalbaar wonen voor senioren en andere kwetsbare doelgroepen.” De Jong brengt de initiatiefnemers in contact met de wethouder en spoort daarmee het college aan vaart te maken met de gevraagde inventarisatie van geschikte bouwlocaties. “Aan de interesse vanuit de markt ligt het niet,” verzekert De Jong. “Marktpartijen popelen om snel in actie te komen.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-