opruimen voor onrust 3De Zoetermeerse politie is alert op onrust in de stad. Via social media zijn er geruchten dat mensen ook in Zoetermeer de straat op zouden willen tijdens de avondklok. Deze geruchten worden door de politie nauwlettend gevolgd, samen met de wijkteams, scholen en andere partners in de wijk.

De politie laat weten dat het maken en verspreiden van oproepen tot rellen of geweld verboden én strafbaar is. Meerdere eenheden staan paraat om in te grijpen bij ongeregeldheden. Zij melden op twitter: "Op straat zijn wij zichtbaar en onzichtbaar aanwezig om eventuele incidenten snel in de kiem te smoren."

Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie roepen ouders op om in contact te blijven met hun kinderen en hun kinderen thuis te houden.

Onder ondernemers is de spanning voelbaar. Iedereen heeft de beelden gezien van plundering elders in het land en hoopt dat het hier rustig blijft. Horeca ondernemers in het Stadhart halen zoveel mogelijk losse spullen en straatmeubilair weg, net als bij oud en nieuw. "We zijn toch dicht, dus het heeft ook geen enkele zin om dit te laten staan", aldus één van de ondernemers.

 opruimen voor onrust 1  opruimen voor onrust 2

 

Sommige winkels sluiten al eerder dan de verplichte tijd, 20.45 uur, de deuren om problemen te voorkomen. Ook wordt hier en daar een pand uit voorzorg dicht getimmerd.

Burgemeester Michel Bezuijen is blij dat Zoetermeerders zich tot nu toe goed aan de avondklok hebben gehouden en hoopt dat dit ook in de komende avonden zo zal zijn. Bezuijen: “Signalen over oproepen naar ongeregeldheden in de stad worden nauwlettend in de gaten gehouden. De politie doet uitgebreid onderzoek naar opruiende berichten die circuleren. Het maken, maar ook het verspreiden van dergelijke berichten of oproepen is strafbaar en wordt dan ook hard aanpakt. Waar nodig nemen we in de stad preventieve maatregelen. Het geweld dat we in andere steden de afgelopen dagen hebben gezien is volstrekt onacceptabel. Ik hoop dan ook dat de daders snel worden gepakt en bestraft. Een dikke pluim voor alle Zoetermeerders die zich, hoe zwaar het ook is, aan de regels houden. In het belang van onze kwetsbare inwoners, onze ondernemers, onze hulpverleners en het personeel dat keihard aan het werk is in de zorg… in het belang van de gezondheid van ons allemaal.”

 

 

Afschuwelijke beelden uit veel steden in ons land. Hoop dat de daders snel gepakt en hard bestraft worden. Ongekend, maar ongelooflijk goed optreden van de politie. Een hart onder de riem voor allen die door dit volstrekt onacceptabele en onnodige geweld zijn getroffen.

-advertenties-

-goede doel-