storm oosterheem 1De voorjaarsstorm trok vanochtend recht over Zoetermeer en veroorzaakte hier en daar flinke schade. In Oosterheem waaiden vele dakpannen los en is de brandweer met een hoogwerker aanwezig.

Op de Hebriden in Oosterheem zijn bij meerdere huizen dakpannen losgewaaid en naar beneden gevallen. Eén auto raakte hierdoor zwaar beschadigd. Alle auto’s in de straat worden nu weggezet en de straat is afgezet door de politie. Ook bij andere huizen in de buurt van de Hebriden zijn losse dakpannen gemeld.
De brandweer is met twee auto’s, waaronder een hoogwerker aanwezig om de situatie veilig te stellen, bewoners wordt gevraagd zoveel mogelijk binnen te blijven.

 storm oosterheem 1  storm oosterheem 2  Hebriden copy9
 Hebriden  Hebriden copy
Hebriden copy7 Hebriden copy8

Boomtak op auto’s

Bij het Hoevenbos in Meerzicht zorgde een afgebroken boomtak voor schade aan auto’s. De grote tak brak gelukkig niet volledig af, waardoor de schade beperkt bleef.

 Boshoeve007  Boshoeve010

 

stormschade meldenWie bel je bij stormschade?

De brandweer postte vandaag een handig overzicht dat in één oogopslag duidelijk maakt welke hulpdienst je kan bellen als er stormschade is. Alleen bij instortingsgevaar en direct gevaar voor personen wordt geadviseerd om 112 te bellen, voor andere schade kan je terecht bij de brandweer of gemeente. Afgewaaide takken die je eigen tuin liggen, zul je zelf moeten opruimen.

 

Foto’s Oosterheem: Sanne Veeninga van der Niet en  John Slotboom
Foto’s Meerzicht: John Slotboom

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-