Schermafbeelding 2021 06 27 om 11.42.54Een jonge wildplasser die opgemerkt werd door politiecamera’s in het uitgaansgebied van het Stadshart, bleek bij controle meerdere overtredingen te begaan. De jonge wildplasser bleek namelijk bij controle niet alleen dronken te zijn, maar ook een wapen op zak te hebben.

Door de versoepelingen was het dit weekend weer mogelijk om uit te gaan. Politie controleert het uitgaansgebied door middel van camera’s. In de nacht van vrijdag 25 juni op zaterdag werd een minderjarige jongen rond 04:00 op camera betrapt tijdens het wildplassen. Politieagenten aanwezig in het uitgaansgebied in het Stadshart namen na de melding een kijkje op de aangegeven locatie. Bij aankomst nam de wildplasser net plaats achterop een scooter. De bestuurder kreeg kort na vertrek van de politie een stopteken. Zowel de bijrijder als bestuurder roken naar alcohol en hadden een geopend bierblikje in hun handen.

Tijdens de controle van de identiteit werd van de bijrijder een identiteitsbewijs gevraagd. Ook werd er een rijbewijs van de bestuurder gevraagd. Beide jongens gaven aan deze niet bij zich te hebben. Toen agenten aangaven een identiteits- fouillering te doen bij de jongens begon de 17-jarige bijrijder zich ongemakkelijk te gedragen. De reden hiervoor was een uitschuifbare wapenstok die hij uit het zicht van de politie wilde weggooien. De actie werd opgemerkt door het politieteam waarop de jongen aangehouden werd.
De bestuurder onderging een blaastest en blies een F/G. Dit is te veel en ook hij moest mee naar het politiebureau. Daar blies hij op de ademanalyse 735 ug/l. De limiet voor de beginnende bestuurders zoals de aangehouden jongen ligt op 355 u/gl. Overschrijding betekent invordering van het rijbewijs.

Het rijbewijs zal opgestuurd worden naar de officier van justitie die een beslissing gaat nemen over de inhouding ervan en de hoogte van de straf. De bestuurder wordt ook aangemeld bij het CBR voor een cursus alcohol in het verkeer. De 17-jarige jongen is zaterdag 26 juni gehoord door de recherche over het wapenbezit. Nadat het proces-verbaal is bekeken door het Openbaar Ministerie is besloten dat hij moet verschijnen op een TRIP-zitting. Bij deze zitting zal hij zich moeten verantwoorden voor de officier van justitie en deze zal dan de straf gaan bepalen. Dit kan een geldboete of taakstraf zijn.

Foto: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-